ȘtiriTech&IT

Câți ani de actualizări iOS primesc utilizatorii iPhone 15? Un document oficial lămurește misterul

Este oficial, fanii Apple sunt mai puțin privilegiații decât fanii Samsung și Google, în ce privește accesul la actualizări iOS pentru dispozitivele preferate.

Rămas deja în urmă cu implementarea funcțiilor bazate pe AI generativ, Apple a rămas oficial în urmă și în privința suportului software pe termen lung asigurat utilizatorilor iPhone, un document apărut pe site-ul autorității britanice de reglementare confirmând ceea ce mulți bănuiau deja. Astfel, deși exprimarea folosită lasă loc pentru ajustări viitoare, Apple nu garantează mai mult de 5 ani cu acces la actualizări iOS pentru posesorii de telefoane din seria iPhone 15.

Calculând de la momentul lansării iPhone 15, în toamna anului trecut, este așteptat ca dispozitivele din această serie să primească actualizări până la versiunea iOS 22. Deși Apple ar putea oricând să extindă perioada de suport, fanii iPhone nu au nici o garanție formală că se va întâmpla așa. Cel mai probabil, posesorii de telefoane iPhone 15 mai vechi de 5 ani vor rămâne doar cu acces la actualizări de securitate esențiale, Apple oprind orice îmbunătățiri la partea de funcționalitate și interfață.

actualizări iOS

Dar pentru corectitudine, trebuie spus că promisiunea Samsung pentru acces îndelungat la actualizări de Android nu este „absolută”, compania frustrându-și deja utilizatorii cu declarații ambigue în ce privește lista dispozitivelor Galaxy care primesc acces la cea mai recentă versiune de One UI. În cele din urmă, doar dispozitivele lansate anul trecut au primit suport Galaxy AI (aproape complet), cele mai vechi de atât alegându-se doar cu interfața One UI 6.1 și unele funcții AI la nivel de bază.

Având în vedere schimbările majore pregătite de Apple pentru versiunea iOS 18, prin includerea de noi capabilități bazate pe inteligență artificială generativă, sunt șanse mari ca dispozitivele din generația iPhone 15 să nu primească bunătățile cele mai „suculente”.

Altfel spus, chiar dacă definiția folosită de Apple este ”Minim 5 ani de la prima punere în vânzare”, în realitate suportul software promis ar putea fi „golit de conținut”, în sensul ca Apple să livreze actualizări iOS cu îmbunătățiri mai degrabă cosmetice, funcțiile mai avansate bazate pe AI fiind omise din considerente de lipsă a capabilităților hardware necesare.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button