ȘtiriTech&IT

Samsung confirmă lista funcțiilor Galaxy AI ce ajung și la telefoane de generație mai veche

Galaxy AI a debutat odată cu Galaxy S24, dar unele funcții AI prezentate de Samsung vor ajunge și la dispozitive de generație mai veche pe calea actualizărilor de firmware.

Punând capăt speculațiilor, Samsung confirmă lista funcțiilor Galaxy AI care ajung și la telefoane Galaxy de generație anterioară. Oarecum dezamăgitor, doar patru funcții asistate de inteligență artificială vor fi disponibile pentru posesorii Galaxy S23: Circle to Search, Live Translate, Note Assist și Photo Assist.

Samsung Galaxy AI

Din lista publicată pe site-ul Samsung UK lipsesc multe dintre atracțiile Galaxy S24: Generative Wallpapers, Interpreter, Chat Assist, Transcript Assist și altele. Nu este clar dacă Samsung va adăuga și aceste funcții mai târziu, însă unele dintre acestea ar putea fi dependente de capabilități avansate de procesare AI on device, disponibile cu noile chipseturi Snapdragon 8 Gen 3 și Exynos 2400. În schimb, pentru funcția Interpreter procesarea este realizată pe serverele Samsung, omiterea acesteia fiind mai degrabă o decizie de marketing.

În afară de Galaxy S23, funcțiile Galaxy AI vor mai ajunge și la posesorii de telefoane Galaxy S23 FE, Galaxy Z Fold 5 și Flip 5, precum și seria de tablete Galaxy Tab S9, odată cu actualizarea One UI 6.1. Samsung nu oferă un calendar de actualizare precis însă putem lua drept reper prima jumătate a anului 2024.

Așa cum spune și numele, Circle to Search îți permite să pornești căutări încercuind orice de pe ecranul telefonului, Samsung lansând această funcționalitate în premieră. Între timp și Google a anunțat disponibilitatea acestei funcții pentru posesorii de telefoane Pixel 8.

Funcția Live Translate asigură traducerea în timp real a apelurilor de voce dintr-o limbă în alta, păstrând inclusiv timbrul vocal al participanților la discuție. Momentan, această funcționalitate este limitată la traduceri între limba engleză și alte câteva limbi de circulație, româna nefiind suportată.

Funcția Note Assist este concepută pentru a spori productivitatea utilizatorilor prin simplificarea sarcinilor legate de luarea de notițe și organizarea acestora. Include, printre altele, funcții precum formatarea automată, rezumarea și traducere text.

Photo Assist îți permite să decupezi și să muți/redimensionezi elemente din pozele realizate cu camera foto. Poți chiar să ștergi obiecte sau persoane din imagine, AI-ul reconstruind în mod automat imaginea și umplând porțiunile lipsă.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Back to top button