Tech&ITȘtiri

Noutățile anunțate de Apple la WWDC23, Counter-Strike 2 primește un update masiv și vânzările scăzute ale plăcilor video

Rezumatul săptămânii 5-11 iunie

Nu e săptămână care să nu aducă o groază de știri și subiecte interesante din domeniul tehnologiei. Și, ca în fiecare zi „frumoasă” de luni, e timpul să trecem printr-un scurt rezumat. Așa că, haide cu mine să te pui la curent cu tot ce mișcă în tech, în timp ce încerc să mă trezesc din mahmureala căpătată în Vama Veche. 😀

Headliner-ul acestei ediții este, fără îndoială, evenimentul Apple WWDC23. După ani de zile de speculații, leak-uri și discuții, Apple a prezentat cu mare fast noua lor cască VR pe nume Apple Vision Pro. Costă mult, dar vine și cu o grămadă de tehnologii care au potențialul să revoluționeze această industrie și să facă ceea ce alde Meta și HTC nu au reușit: să aducă tehnologia VR în mainstream. Dacă vrei să citești mai multe despre Apple Vision Pro dar și despre alte noutăți de la eveniment, găsești detaliile în articolul meu.

În continuare, vreau să ne îndreptăm atenția asupra unuia dintre cele mai așteptate jocuri din acest an: Counter-Strike 2. Ultimul update pe care Valve l-a introdus a făcut multe schimbări foarte interesante și utile, și ne arată de asemenea că jocul se apropie cu pași repezi de lansare. Tot ce e nou găsești în materialul lui Marinake.

Subiectul plăcilor video a devenit unul sensibil în ultimii ani, în mare parte din cauza crizei de semiconductori prin care am trecut recent. Asta înseamnă și că perspectiva consumatorilor s-a schimbat puțin, și se pare că tot mai puțini oameni aleg să își cumpere plăci video noi. Dovada este un studiu făcut de o companie de specialitate care arată că vânzările de GPU-uri au scăzut foarte mult și sunt cele mai mici din ultimele decenii. Statisticile complete se află în articolul de pe site.

Nu aveam cum să nu vorbesc și despre Diablo IV, jocul care s-a lansat săptămâna trecută și care s-a dovedit un titlu excelent, cu multe plusuri și relativ puține minusuri. De la tonul mai întunecat până la povestea bună și gameplay-ul extrem de rafinat, ce a reușit să facă Blizzard aici este demn de laude. Gândurile noastre complete despre Diablo IV le găsești în review.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button