Telefoane

Apple va construi noi modele de iPhone și iPad fără chip-uri Qualcomm

Ultimele știri din serialul confruntărilor Apple – Qualcomm sugerează că Apple ar încerca să se debaraseze de colaborarea cu producătorul de chip-uri cât mai curând posibil, începând chiar cu anul viitor. Un articol de pe Wall Street Journal susține că Apple lucrează la noi modele de iPhone și iPad care nu folosesc componentele gigantului producător de cipuri. În locul acestora producătorul ar putea folosi cipuri de la Intel sau MediaTek.

Apple a început să se îndepărteze de cipurile produse de Qualcomm odată cu apariția lui iPhone 7 și iPhone 7 Plus, ambele folosind o combinație de cipuri Qualcomm și Intel. Modelele de iPhone 8 și iPhone 8 Plus care au fost lansate în luna septembrie, de asemenea folosesc o combinație asemănătoare.

Conform articolului, decizia a fost luată după ce Qualcomm nu a oferit softare necesar celor de la Apple pentru testarea cipurilor din prototipurile lor. Acest lucru s-ar fi întâmplat după ce Apple ar fi acționat în judecată Qualcomm în luna ianuarie pentru pretinderea a miliarde de dolari din drepturi de brevet pentru tehnologii cu care, afirmă Apple, ei nu ar avea nicio legătură.

Disputa a continuat pe parcursul întregului an, când Apple a încetat să mai plătească venituri din licențe fabricanților de iPhone, care a rezultat în lipsa plăților către Qualcomm. Atunci producătorul de cipuri a depus mai multe plângeri în instanță de încălcare a brevetului împotriva Apple, și au încercat să interzică vânzarea de iPhone în State Unite. Recent Qualcomm a solicitat o interzicere de comercializare de iPhone și în China.

În acel articol Qualcomm este citat zicând că cipurile care ar urma să fie folosite în noile modele de iPhone sunt deja testate pe deplin și livrate către Apple, și că firma își ia angajamentul să sprijine noile dispozitive Apple.

În prezent Qualcomm deține 50% din piața cipurilor. Atât Intel cât și MediaTek ar avea de câștigat dacă Apple se va decide să-și diversifice game de furnizori. Momentan MediaTek are o cotă de 25% din produsele de pe piață, iar Intel doar 6%.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button