Telefoane

Qualcomm cere ca iPhone să fie interzis în China

Bătălia dintre Apple și Qualcomm continuă. Ce e drept, în acest moment lupta este între Qualcomm și întreaga planetă, dar a început de aici.

Conform informațiilor obținute de către publicația Bloomberg News, Qualcomm a luat demersul pentru a obține în instanță interzicerea telefoanelor marca Apple în China. Acestea ar urma să fie atât ilegal de comercializat, precum și ilegal de produs.

Dacă asta vi se pare cam ridicol, având în vedere că iPhone este printre cele mai bine vândute dispozitive electronice din lume, nu sunteți singurul. Nu este sigur dacă o astfel de acțiune ar putea avea succes, dar ar putea la fel de bine să fie vorba doar de o salvă de avertisment din partea companiei, la fel cu încercarea de-a bloca importarea telefoanelor în SUA.

Disputa dintre Qualcomm și Apple persistă de câteva luni bune, din cauza practicilor nu tocmai oneste a producătorului de procesoare referitoare la licențiere. De când a dat în judecată Qualcomm, Apple a refuzat să mai efectueze plățile de rigoare pentru hardware-ul folosit.

Având în vedere că de partea celor de la Apple sunt câteva guverne deja, este posibil ca încercarea celor de la Qualcomm să nu aibă prea mult succes, iar în final ar putea fi nevoiți să cedeze și să își schimbe modul de licențiere.

[9to5mac]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button