Telefoane

Qualcomm a primit o amendă de 773 de milioane de dolari

Toată lumea pare să aibă ceva împotriva companiei Qualcomm în ultima vreme, din moment ce tot apar investigații, procese și amenințări cu amenzi. Ce e drept, acel „ceva” este o încălcare flagrantă și repetată a legilor bunei competiții.

Taiwan este cea mai recentă națiune care să amendeze Qualcomm, cu o sumă de 773 de milioane de dolari. Motivele sunt destul de întemeiate. Compania are mai mult sau mai puțin un monopol asupra procesoarelor folosite pentru standardele de comunicare CDMA, WCDMA, și LTE, folosindu-se de poziția sa pentru a stoarce foarte mulți bani de la partenerii săi de afaceri.

Qualcomm cerea ca pe lângă achiziția hardware-ului să fie cumpărată și licența pentru folosirea acestor procesoare. Probabil vă imaginați că licența n-ar costa mult, dar conform comisiei de comerț din Taiwan, companiile care care se folosesc de procesoarele Qualcomm au fost obligate să plătească în total 13.2 miliarde de dolari ca taxă de licențiere în ultimi șapte ani. Procesoarele apoi au costat încă 30 de miliarde de dolari. Pe lângă asta, compania mai cerea și divulgarea de date confidențiale despre produsele în care urmau să fie folosite aceste procesoare.

Amenda este neînsemnată pe lângă o asemenea sumă, dar vine cu rugămintea ca praticile de acest gen să înceteze. Qualcomm deja anunță că va face apel la decizie și că nu consideră că ar fi încălcat vreo lege.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button