Telefoane

Qualcomm intenționează să interzică iPhone în SUA

Disputa dintre Qualcomm și Apple merge cu un pas mai departe, producătorul de chipset-uri cerând interzicerea importării pe teritoriul SUA a câtorva modele de iPhone.

Qualcomm a depus o plângere la Comisia Internațională de Comerț a SUA, deoarece consideră că Apple i-a încălcat șase brevete, datând din 2013, 2014 și chiar de anul acesta. Compania dorește ca guvernul să interzică importarea pe teritoriul federației a telefoanelor care se folosesc de tehnologia brevetată. A făcut până și imaginea de mai jos pentru a putea evidenția mai ușor exact ce consideră că Apple a făcut.Aventura însă nu se termină aici, deoarece Qualcomm vrea ca telefoanele ce deja au fost importate în SUA să fie nu mai fie vândute, iar modele noi care îi încalcă brevetele să nu mai fie produse. Desigur, companie mai vrea și o compensare monetară consistentă pentru pagubele provocate de folosirea tehnologiei sale fără licențiere. Nu s-a specificat exact care sunt telefoanele ce încalcă aceste brevete.

Apple cu siguranță pregătește un răspuns pentru Qualcomm, din moment ce foarte puțin probabil SUA va interzice iPhone. Zilele când o corporație din domeniul tehnologiei era bătută măr de guvernul SUA pentru că încălca legea s-au dus de mult. Și nu e de parcă Microsoft o duce prea rău după trânta sa cu autoritățile, dar măcar se calmaseră pentru o vreme.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button