Chiar dacă a anunțat un parteneriat cu OpenAI pentru integrarea ChatGPT cu iOS 18 și macOS, Apple nu a exclus posibilitatea colaborării și cu alți jucători din industrie, informații obținute pe surse arătând că Apple ar putea integra și chatbot-ul Google Gemini.
Totul se va petrece sub „umbrela” Apple Intelligence, nici Gemini și nici ChatGPT intrând în rolul central. În schimb, vom avea o super-Siri care știe și le face pe toate, inspirându-se de unde poate.
Cert este că Apple a confirmat deja că va permite integrarea cu mai mulți chatboți în viitor, negocierea unui aranjament cu Google pentru aducerea Gemini pe dispozitivele Apple fiind practic inevitabilă, odată ce Google Search vine deja setat ca motor de căutare implicit. Alternativa ar fi ca Google să-și facă o intrare pe „ușa din dos”, integrând Gemini cu orice aplicație populară din portofoliu, forțând limitele parteneriatului cu Apple.
Evitând posibile situații „incomode” pentru ambele părți, Apple intenționează să oficializeze parteneriatul cu Google în această toamnă, perioadă în care se așteaptă ca Apple Intelligence să devină disponibilă publicului. Rămâne de văzut dacă funcțiile Apple Intelligence bazate pe Gemini vor ajunge cu mai multă ușurință la utilizatorii europeni. Însă potrivit nativului oficial, Apple Intelligence nu va fi disponibil pentru consumatorii europeni la momentul lansării iPhone 16.
Atât iOS 18, cât și macOS ”Sonoma” vor primi funcționalități bazate pe Apple Intelligence, implementate folosind procesare cloud și on-device pentru a răspunde la întrebări, a revizui și a rezuma text și pentru a genera imagini. Iar atunci când Apple Intelligence nu poate răspunde la o întrebare, va solicita utilizatorului permisiunea de a cere ajutorul ChatGPT, sau Gemini.
Meta a încercat, de asemenea, să ajungă la o înțelegere cu Apple pentru a-și aduce propriul chatbot sub umbrela Apple Intelligence. Potrivit informațiilor obținute pe surse, Apple a respins oferta primită justificând prin diferențe ireconciliabile cu politicile de confidențialitate ale Meta.