Telefoane

Zvon: tot ce e nou în iPhone 8

Ok, n-are sens să ne ascundem după deget… este lucru știut de multă vreme că foarte puține tehnologii dintr-un iPhone sunt cu adevărat noi. În cazul de față, iPhone 8 a adus unele inovații, dar majoritatea elementelor sunt împrumutate, fie de la modele anterioare de iPhone (cum ar fi spatele din sticlă întâlnit prima dată la iPhone 4 și 4s), fie de la competiție.

Într-unul dintre interviurile acordate, Tim Cook a declarat:

Nu simțim o nevoie tensionantă de a fi primii. Pur și simplu nu avem această predispoziție. Țelul nostru este să fim cei mai buni și să oferim utilizatorilor ceva ce să facă cu adevărat diferența în viețile lor.

Cook a vorbit aici despre dezvăluirea noului HomePod. Dar ar fi putut la fel de bine să se refere la orice alt produs Apple.

Recent, Bloomberg a publicat un articol interesant în care face o trecere în revistă a tuturor tehnologiilor care sunt de așteptat să se regăsească în noul iPhone 8, și cine a folosit pentru prima oară tehnologia respectivă. Așa cum subliniază și Bloomberg, Apple rareori încearcă să fie primii care folosesc o tehnologie anume, preferând să aștepte până sunt capabili să creeze cea mai bună implementare.

Noul iPhone nu va fi un exemplu de inovație, ci mai mult o chestiune de perfecționare a funcțiilor existente deja în dispozitivele concurenței. De nenumărate ori, Apple a mers pe ideea de „cel mai bun, nu primul”, preluând din tehnologiile și caracteristicile făcute de mântuială de rivalii săi, și implementându-le suficient de bine pentru a stimula adoptarea la scară largă.

Articolul citat prezintă și o cronologie a funcțiilor, arătând cine ce a creat și când.

Deși există suficiente speculații în ceea ce privește presupusele caracteristici ale lui iPhone 8, scurgerea firmware-ului pentru HomePod au dat destul de multă credibilitate zvonurilor.

Este de așteptat ca în fruntea listei cu caracteristici principale să se regăsească display-ul OLED cu marginile aproape inexistente, recunoașterea facială ce va înlocui senzorul de Touch ID și încărcarea fără fir.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button