Telefoane

Zvon: Face ID pentru iPhone 8 ar putea funcționa și cu telefonul la orizontală

Ultima știre din seria de zvonuri dezlipite din firmware-ul pentru HomePod scurs pe internet face referire la funcția de Face ID, care ar putea să-și facă apariția împreună cu iPhone 8, posibil sub un alt nume.

Același site brazilian a mai decodat o funcție despre iPhone 8, de data asta despre Face ID. Articolul evidențiază două linii de cod care fac referire la recunoașterea facială, chiar și când telefonul este la orizontală. În acest exemplu deducem că Pearl ar fi numele de cod pentru Face ID:

AXRestingPearlUnlock

com.apple.accessibility.resting.pearl.unlock

Nu este prima dată când auzim astfel de zvonuri. Acum o lună Bloomberg au scris un articol în care vorbeau despre importanța pe care au acordat-o Apple lui Face ID:

Viteza și precizia senzorului sunt elementele principale ale funcției. Poate scana fața unui utilizator și să deblocheze iPhone-ul în câteva sute de milisecunde. Este conceput să funcționeze chiar dacă telefonul stă pe masă la orizontală.

Nu se știe încă cum exact va funcționa această tehnologie. Se presupune că Face ID se va folosi de infraroșu pentru detectarea facială, ceea ce ar permite recunoașterea chiar și din unghiuri mai puțin clare.

În continuare, codul face referire la APPS_USING_PEARL, ceea ce ar putea sugera folosirea funcției și în aplicațiile de la terți. Așa cum Touch ID este folosit pentru plăți, transferuri și alte aplicații bancare, Face ID ar putea și el avea utilizări similare.

În cele din urmă, în codul sursă mai există menționat și ceva ce se intitulează PEARL_AUTOLOCK. Ce poate însemna această funcție este la libera interpretare a fiecăruia. Presupunem că ar putea fi vorba de o măsură suplimentară de securitate, care ar bloca telefonul în momentul în care acesta detectează altă față, dar acestea sunt doar speculațiile noastre.

Defapt, tot articolul prezent este bazat pe un zvon, așa că până când vor face Apple anunțurile oficiale luna care vine, nimic nu e sigur și orice se poate schimba.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button