Telefoane

Zvon: iPhone 8 ar putea filma la rezoluție 4K cu 60 cadre pe secundă

Ba mai mult, ar putea să fie capabil de această performanță atât cu camera din spate cât și cu cea frontală!

Pe măsură ce ne apropiem de luna septembrie, apar din ce în ce mai mult zvonuri legate de noul iPhone. Cea mai importantă scurgere de informații din ultima vreme a fost chiar de la Apple, când firmware-ul de la HomePod (o boxă inteligentă anunțată de Apple la ultima conferință) a scăpat pe internet, unde a fost luat la disecat.

Codul ce apare în screenshot-ul de mai jos ar indica un dispozitiv care este capabil să filmeze la rezoluție 4K cu 60 cadre pe secundă. În mod surprinzător, este menționat atât front cât și back, sugerând astfel că ambele camere ar putea fi capabile de această performanță. Poza a fost preluată de pe site-ul iHelpBR.

Când a fost lansat iOS 9, o poză similară arăta la acea vreme că am putea avea parte de o cameră cu funcție panoramică, filmare cu încetinitorul în rezoluție 1080p la 240 cadre pe secundă, și flash. Singura funcție care a ajuns să se adeverească atunci a fost flash-ul frontal activat cu ecranul telefonului.

Amintim că edițiile curente de iPhone 7 și iPhone 7 Plus suportă deja înregistrare video 4K cu camera de pe spatele telefonului, dar numai la 30 cadre pe secundă. Camera frontală este momentan limitată la rezoluție 1080p. Ar fi într-adevăr un pas destul de mare dacă ambele camere ar putea filma 4K @ 60fps. Totuși Apple nu este genul de producător care să facă prea multe lucruri dintr-odată, mereu păstrând cel puțin un as în mânecă pentru iterațiile viitoare ale unui produs. Dacă zvonul se va adeveri, iar iPhone 8 va avea într-adevăr o cameră capabilă de filmat la rezoluție 4K cu 60 cadre pe secundă, cu siguranță va mai trece ceva timp până când Apple va aduce și camera frontală la același nivel.

Ar fi totuși plauzibil să avem parte de o singură cameră cu aceste caracteristici. În primul rând, Apple mereu a îmbunătățit caracteristicile camerei video cu fiecare nouă variantă de iPhone, iar trecerea de la 30 la 60 cadre pe secundă ar putea fi următorul pas. În al doilea rând, dacă zvonurile se vor adeveri iar iPhone 8 va fi într-adevăr dotat cu unele funcții AR, o cameră cu un framerate de 60 fps va putea face un tracking mai bun. Iar în al treilea rând, în ultima iterație de macOS, High Sierra, Apple a implementat suportul pentru formatul video HEVC (H.265). Această variantă ocupă cu 40% mai puțin spațiu pe disc decât predecesorul său, H.264. Dacă iPhone 8 va urma și el acest trend, atunci captura video făcută cu telefonul nu ar mai ocupa la fel de mult ca înainte, iar tranziția ar avea sens.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button