PC

Prețul de lansare de 499 dolari pentru un RX Vega a fost doar unul promoțional

Știu sigur că nu o să vă placă ce urmează să citiți în rândurile de mai jos! Ceea ce inițial suna doar a zvon, pare a fi adevărat. Conform unei postări de forum a unui redactor de la Overclockers UK, prețul de vânzare de 399 dolari și 499 dolari recomandat de AMD pentru lansarea plăcilor RX Vega 56 și respectiv 64, au fost aparent doar „oferte introductive„, un discount acordat de companie pentru „primii utilizatori„.

Ținând cont că nimeni nu a fost avertizat de acest lucru, și că toate recenziile de pe net au considerat că „oferta introductivă” este una permanentă, aceasta este o noutate care deranjează foarte mult. Seria de plăci video RX Vega s-au lansat de curând, iar fiecare redactor care a publicat o recenzie pentru aceste plăci a listat prețul recomandat de 399 dolari pentru Vega 56 și 499 dolari pentru Vega 64. Acest preț ar fi fost valabil doar pentru primul val de produse ajunse în magazine, care s-a epuizat în câteva ore de la lansare, deși Chris Hook de la AMD ne-a asigurat acum ceva timp că modelele noi RX Vega se vor lansa cu „suficient volum”. Conform aceleiași surse, după epuizarea primului lot prețul fiecărui model ar trebui să crească cu 100 dolari fiecare. Mai jos un fragment din postarea cu pricina:

Acum, știrile bune și rele; vestea bună este că AMD va face un rabat la lansare, dându-ne ocazia să prindem modelul negru de RX Vega 64 la 449.99 lire, care vine fără niciun joc la pachet. Acesta este doar un preț de lansare pe care AMD spune că-l va retrage în viitorul apropiat. Nu se știe exact când se va întâmpla asta, dar să nu fiți șocați dacă prețul va sări cu aproape 100 lire în câteva zile.

Am făcut și câteva oferte la pachet, care nu beneficiază de niciun discount. Ce veți primi sunt 2 jocuri AAA, mai precis Prey și Wolfenstein II care urmează să fie lansat, ambele valorând 50 lire împreună. Ok, mint, oferta include modelul negru de placă care vine cu un discount de 100 lire, deci cumpărând pachetul veți primi placa neagră la discount-ul de lansare, dar și cele două jocuri gratuite. Este și cazul pachetului Samsung & VEGA: va include placa neagră cu discount-ul de lansare, dar și cele două jocuri gratuite.

AMD va include două jocuri cu scopul de a compensa pentru mărirea de preț, dar acestea cu greu justifică o scumpire ce poate ajunge la 130 dolari. Ținând cont că primul lot a fost epuizat la câteva minute de la lansare, putem deja să considerăm că următoarele plăci se vor vinde cu un nou preț. Asta explică cumva de ce prețul de pre-comandă de pe PC Garage pentru RX Vega 64 este de 4.299,99 lei.

Scumpirea plăcilor RX Vega are potențialul de a anula multe recenzii care au luat în calcul nu doar rezultatele din teste, ci și raportul calitate / preț și plasarea acestui rezultat în raport cu alte modele concurente.

Deci, să recapitulăm, pentru a înțelege mai ușor ce s-a întâmplat:

Inteligent, nu?

AMD a refuzat până acum să comenteze.

Sursa 1 | Sursa 2 | Sursa 3

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button