MORE

AMD lansează un driver pentru a spori performanțele minatului

Indiferent că vă convine sau nu, minatul pare să rămână o constantă solidă pe piața plăcilor video moderne.

Unii se vor bucura, cei mai mulți probabil se vor întrista. Dar acesta este adevărul: folosirea plăcilor video pentru minat cryptomonede este o practică care începe să fie din ce în ce mai răspândită, iar noi poate că va trebui să ne obișnuim cu asta. De câteva luni plăcile video au început să fie folosite și la altceva mai productiv decât jocurile video. Pentru cine dispune de un stoc mai vechi de plăci video strânse de la un upgrade la altul, n-ar fi o idee chiar așa de rea.

Dintre cei doi mari producători de plăci video, echipa roșie a fost cea care a câștigat premiul de popularitate. Plăcile video AMD RX570 și RX580 sunt foarte greu de găsit în magazine, și mereu au un preț cu între 50% și 100% mai mare decât cel recomandat de producător. Inițial plăcile RX Vega nu erau foarte eficiente pentru minat cryptomonede, dar acest lucru foarte probabil se va schimba cât de curând.

Grupul de tehnologii Radeon au lansat de curând un driver beta software Radeon pentru optimizarea de Blockchain Compute, un driver ce nu este dedicat gaming-ului, dar îmbunătățește stabilitatea și performanța minatului de cryptomonede. Site-ul Legit Reviews a făcut câteva teste și a descoperit că după noul driver, performanța hashrate a plăcilor AMD este una îmbunătățită. Acest aspect este valabil și pentru noile plăci RX Vega. De reținut că odată cu acest spor în performanță vine și un consum crescut, dar eficiența mărită compensează pentru consumul suplimentar.

Interesant este faptul că acest driver este lansat doar în stadiul de beta, si trebuie tratat ca atare. AMD nu va lansa variante noi ale acestui driver, nici nu va continua să-l întrețină, actualizeze sau să-l îmbunătățească într-un fel. Să sperăm că acesta va fi ultimul efort făcut de AMD pentru această generație de plăci video în acest scop!

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button