MORE

Minatul de cryptomonede este parțial responsabil pentru lansarea târzie a lui RX Vega

Într-un interviu acordat recent de Chris Hook, directorul departamentului de marketing al AMD, a oferit un motiv plauzibil pentru care seria RX Vega nu a fost lansată mai devreme. Mai precis, AMD a vrut să se asigure că în momentul lansării va exista o ofertă pe măsura cererii, luând în calcul deficitul de stocuri datorat minatului de cryptomonede.

Chris Hook explică:

Unul dintre motivele pentru care a durat ceva mai mult ca să lansăm Vega – și voi fi sincer în această privință – este că am vrut să ne asigurăm că vom aveam un volum considerabil în momentul lansării… Evident, a trebuit să compensăm pentru unele lucruri, cum ar fi minerii de cryptomonede, care vor dori să pună mâna pe aceste plăci.

Este a doua oară în decursul unei luni când AMD recunoaște că se confruntă cu o manie a cryptomonedelor. Anterior, Dr. Lisa Su a menționat nivelul ridicat al cererii pentru plăcile video datorat minatului de cryptomonede cu ocazia unei conferințe pe tema rezultatelor fiscale.

Nu se știe cu siguranță cu cât timp mai devreme s-ar fi putut lansa seria Vega dacă nu ar fi luat amploare fenomenul Ethereum. Este lucru știut că minarea eficientă a acestei cryptomonede se face folosind plăci video, spre deosebire de Bitcoin, care este cel mai bine minat cu hardware ASIC (Application Specific Integrated Circuit).

Ar putea fi o explicație plauzibilă, dacă nu ne-am aduce aminte că la evenimentele sale de prezentare de acum câteva săptămâni, AMD compara performanțele lui Vega cu cele ale unui GTX1080, și nu a unui GTX1080Ti. Vom afla adevărul după ce se vor lansa noile plăci, când vom putea efectua primele teste comparative.

În ceea ce privește disponibilitatea din momentul lansării, Chris Hook are încredere că RX Vega se va lansa cu un volum suficient de mare cât să poată acoperi cererea gamerilor care doresc să achiziționeze o placă din noua serie.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button