GamingMobileȘtiri ITTECHTelefoane

Zvon: ASUS va lansa un telefon ROG pentru gaming

Un smartphone de jocuri de la ASUS sub brandul lor ROG (Republic of Gamers)? De ce nu! După ce Razer și-a anunțat smartphone-ul centrat pe jocuri, urmat de Black Shark de la Xiaomi și de NUBIA Red Magic de la ZTE, telefoanele de jocuri sunt brusc la modă.

Totuși, vă sugerăm să nu vă entuziasmați prea tare și să tratați această informație cu scepticismul pe care-l merită, deoarece nimic nu a fost confirmat pe căile oficiale și tot ce avem în acest moment sunt doar zvonuri.

Se pare că o mulțime de producători renumiți de hardware de PC-uri au făcut saltul și pe acest segment, încercându-și norocul în domeniul telefoanelor inteligente (mai țineți minte tableta Predator 8 de la Acer?). Eticheta „de gaming” a vândut foarte mult hardware pentru PC în ultimii ani, așa că de ce nu ar fi și un smartphone de succes?

Totul are sens și, potrivit unei surse interne, Asus este gata să lanseze smartphone-ul orientat spre jocuri în timpul Computex-ului din acest an din Taiwan (5-9 iunie). Desigur, nu au fost dezvăluite specificații, dar nu este greu să ghiciți hardware-ul principal.

Un chipset Snapdragon 845 va alimenta cu siguranță dispozitivul, deoarece este cel mai puternic SoC aflat în prezent pe piață, asociat cu 8GB de memorie RAM pentru o funcționare mai fluentă și un afișaj cu rata de reîmprospătare ridicată pentru o experiență de joc lină. Probabil undeva în jur de 120 sau chiar 144 Hz.

Prețul dispozitivului va fi vital pentru succesul său, precum și caracteristicile sale care îl vor face să iasă în evidență. Și chiar dacă un smartphone de jocuri ar putea să nu fie ceva ce lumea să ia prea în serios în acest moment, jocuri precum PUBG Mobile vor deveni mai frecvente și vor necesita mai multă putere și funcții dedicate. Experiența companiei ASUS în proiectarea hardware-ului de gaming va fi cu siguranță utilă aici.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button