Telefoane

Razer Phone a fost anunțat oficial, primul telefon de gaming marca Razer

Firma Razer, care produce în general periferice pentru gaming, și-a anunțat oficial debutul pe piața telefoanelor inteligente. Intitulat simplu The Razer Phone, dispozitivul are o configurație de top, folosește Android ca sistem de operare și, bineînțeles, este destinat gamerilor. Deși este primul efort al companiei în acest domeniu, Razer nu face niciun compromis când vine vorba de specificațiile tehnice.

The Razer Phone va fi primul smartphone cu o rată de refresh a display-ului de 120 Hz lansat la scară globală (există deja modelul Aquos R produs de Sharp, exclusiv pentru Japonia, care are aceeași frecvență). Ca reper, majoritatea ecranelor telefoanelor din ziua de azi au un refresh rate de 60 Hz. Frecvența nu este singurul lucru memorabil la acest ecran LED, care are o diagonală de 5,7 inch, și o rezoluție QHD 1440p (adică 2560×1440). Display-ul folosește o tehnologie specială de v-sync intitulată Ultramotion, care adaptează rata de refresh la framerate-ul real, eliminând astfel fenomenul de screen tearing.

În ceea ce privește jocurile, Razer a încheiat parteneriate cu câțiva distribuitori, precum Square Enix, Tencent și Bandai Namco. 10 jocuri vor profita din plin de specificațiile lui Razer Phone, și anume:

  • Arena of Valor
  • Final Fantasy XV Pocket Edition
  • Gear.Club
  • Lineage 2: Revolution
  • Old School RuneScape
  • RuneScape
  • Shadowgun Legends
  • Tekken Mobile
  • Titanfall: Assault
  • World of Tanks Blitz

La baza configurației se află un procesor Qualcomm Snapdragon 835 și 8 GB de RAM DDR4. Sunetul este asigurat de Dolby, două difuzoare Atmos fiind prezente pe partea frontală a telefonului. Acestea sunt certificate THX, o caracteristică cu care nu se poate lăuda niciun alt smartphone până în prezent. Razer pretinde că este telefonul cu cel mai mare volum posibil. Asemeni noilor modele de iPhone, The Razer Phone nu va avea un conector audio jack de 3,5 mm, dar va veni la pachet cu un adapator USB-C. Din moment ce portul USB-C este folosit atât pentru transferul de date cât și pentru încărcare, căștile cu fir nu vor putea fi folosite în același timp.

Razer știe prea bine că bateria este unul dintre cele mai importante aspecte când vine vorba de gaming pe smartphone, așa că și-a înzestrat dispozitivul cu un model de 4.000 mAh, care este una dintre cele mai mari capacități existente pe piață la acest moment. Razer s-a ferit totuși să dea un estimativ în ceea ce privește durata de viață a telefonului, deși aplicația Game Booster ar trebui să permită utilizatorilor să jongleze cu detaliile fine legate de consum.

În ceea ce privește detaliile specifice telefoanelor mobile, The Razer Phone este echipat cu 2 camere de 12 megapixeli pe partea din spate a dispozitivului, una dintre ele cu un obiectiv cu unghi larg și cealaltă cu un obiectiv telescopic pentru zoom. Mai există o cameră de 8 MP si pe partea frontală. Telefonul are o capacitate de stocare de 64 GB, destul de puțin pentru un terminal destinat jocurilor, dar slotul microSD permite extinderea acestuia cu până la 2 TB. Carcasa este din aluminiu, și are dimensiunile de 158,5 x 77,7 x 8 mm, având o greutate de 197 grame.

The Razer Phone este deja disponibil pentru precomandă de pe site-ul Razer, și va putea fi găsit la raft începând cu data de 17 noiembrie. Va exista și o ediție specială, 1337 Special Edition, care va fi foarte asemănătoare cu varianta standard, diferențiindu-se prin logo-ul verde de pe spatele telefonului (logo-ul de pe varianta standard este alb). În Europa prețul unui Razer Phone este de 750 euro.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button