VIDEO

ZONA IT 14 iulie 2018: telefonul de top Asus Zenfone 5 Z; o nouă generație de plăci video de la Nvidia; Meizu Pro 7, telefonul cu ecran secundar color; monitor cu diagonală mare de la LG și platforma de gaming ReadyUp

ZONA IT 14 iulie 2018: în ediția de astăzi am vorbit despre cel mai accesibil telefon de top, dar și unul capabil să facă selfie-uri cu camera de pe spate, grație unei soluții ingenioase; am aflat ce plăci video de generație nouă vom vedea în perioada următoare și am testat un nou monitor ultrawide cu diagonală mare.

Asus Zenfone 5 Z, cel mai accesibil telefon de top
Dacă finalul anului trecut și începutul acestui an au adus cele mai scumpe telefoane de masă produse vreodată, Asus a mers împotriva curentului. Zenfone 5 Z o fi semănând cu iPhone X, dar oferă cel mai puternic procesor al acestei generații de telefoane Android, alături de 6 GB RAM și o stocare generoasă, la cel mai mic preț al vreunui telefon de top în acest moment.

Generația 11 de la Nvidia pare să fie aproape
Anul trecut a fost unul extrem de zbuciumat, dar și foarte profitabil pentru industria plăcilor video. Prețuri aberante, penurie de produse, toate generate de isteria minatului de criptomonede. Dar lucrurile par să-și fi revenit și, în ciuda dezmințirilor de la începutul acestui an, Nvidia pare să se pregătească să lanseze o nouă generație, 11 sau cum s-o fi numind. Mădălin de la PC Garage a făcut un round-up al acestor zvonuri și ne pune în temă cu ce se știe până acum.

Meizu Pro 7, selfie-uri cu camera principală
Celebrul notch a stârnit controverse încă de la început. Industria caută soluții, unele chiar originale, precum noile telefoane vivo NEX sau Oppo Find X, toate pentru a scăpa de notch. Dar Meizu a venit cu o soluție interesantă încă de anul trecut, când a lansat modelul Pro 7. În ce constă ea? În amplasarea unui ecran secundar AMOLED pe spatele telefonului, care să-ți permită să-ți faci selfie-uri cu camera principală.

WeAccelerate, program de susținere a startup-urilor românești
WeAccelerate este un program extrem de interesant, de susținere și promovare a start-up-urilor românești. Vor fi acceptate 25 de astfel de inițiative, din care vor rămâne doar 10 care vor beneficia de suport financiar, logistic și de mentorat. Bineînțeles că tehnologia este un ingredient cheie al succesului oricărei inițiative de business în acest moment. În ce constă exact acest program și ce trebuie să faci pentru a te număra printre cei 10 finaliști, afli vizionând acest material.

LG 34WK650G, monitor cu diagonală mare, la preț mic
Săptămâna trecută, v-am prezentat un monitor de 29 de inch, gândit pentru o piață largă, la un preț accesibil. Observăm că există un trend de a aduce diagonale din ce în ce mai mari, la prețuri din ce în ce mai bune. Așa că, în această ediție revenim cu un monitor LG de 34 de inch, fără mari pretenții, dar capabil să facă față majorității scenariilor de utilizare, plus ceva gaming, păstrând însă un nivel de preț decent.

ReadyUp, platforma pentru gaming profesionist
ReadyUp este o inițiativă adresată atât entuziaștilor, dar și profesioniștilor din Esports. Este o platformă online care va fi disponibilă din toamnă și care își propune să reunească jucători, echipe, organizatori de competiții și sponsori; un loc în care să-ți poți începe cariera în Esports sau să găsești jucători care gândesc la fel ca tine. Și acum vine partea interesantă: platforma, deși internațională, este dezvoltată de o companie românească, iar Jonathan Fatality Wendell, probabil cel mai cunoscut gamer profesionist, este în spatele acesteia.

 

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button