ReviewsTECHTelefoane

Meizu Pro 7 Review: un telefon performant, cu ecran secundar color

Meizu este o companie nu foarte cunoscută pe piața din România, aceasta intrând oficial și la noi în urmă cu puțin timp. La fel ca ceilalți producători de telefoane, Meizu dorește să acapareze un anumit segment de preț; prin urmare, portofoliul lor cuprinde o gamă bogată de telefoane. Meizu Pro 7 este un telefon medium-high, care are un preț foarte bun și care vine cu o funcție interesantă.

De ce este special acest Meizu Pro 7? Pentru că dispune pe spate de un ecran secundar color, cu funcție touch. Au mai existat pe piață telefoane cu ecrane secundare, dar acelea erau de tip E-Ink și nu erau color. Da, acest ecran color atrage toate privirile, dar este el o adiție utilă sau doar un instrument de marketing?

Meizu au lucrat împreună cu Frog Design pentru a realiza modelul Pro 7, colaborare din care a rezultat un telefon foarte reușit din punct de vedere constructiv. Terminalul are margini rotunjite, iar pe centru dispune de un cititor de amprente care seamănă cu o pastilă, dar are și rol de buton pentru home. Pe partea dreaptă, regăsim butoanele pentru volum și power, iar în partea inferioară există un port USB Type C. Slotul pentru SIM este așezat în partea stângă. De apreciat este că telefonul are și o mufă jack de 3.5 mm.

Spatele telefonului este punctul cel mai interesant, deoarece pe el se regăsește ecranul color care dispune de un panou AMOLED de 1.9 inch, cu rezoluție de 240 x 536 pixeli. Ecranul secundar suportă widget-uri ce afișează ora, vremea, notificările sau poate fi folosit pentru a face selfie-uri cu camera de pe spate, adică cea principală. Pentru a schimba widget-urile rapid, trebuie doar să faceți swipe.

Ecranul principal dispune de un panou Super AMOLED de 5.2 inch, la rezoluție Full HD. Meizu a ales să nu urmeze trendul ultrawide, așa încât telefonul acesta nu are acel binecunoscut notch. Ecranul arată foarte bine, iar culorile ies în evidență. Din soft avem acces la temperatura de culoare și la contrast. Sistemul de operare este Flyme 6, care are la bază Android 7. Modelul testat de noi a venit cu un procesor Mediatek Helios P25 cu opt nuclee, dar există și o variantă cu Helios X30, care dispune de zece nuclee.

Memoria RAM are o capacitate de 4GB, iar pentru stocare avem la dispoziție 64GB. Bateria are o capacitate de 3000mAh, și dispune de încărcare rapidă. La o putere de 24W, acesta se încarcă 50% în doar 30 de minute. După o zi normală de utilizare, am reușit să rămânem cu 20% din baterie, un rezultat mulțumitor.

Pe spatele telefonului, avem un set-up de două camere. Ambele au rezoluție de 12MP, doar că un senzor este monocrom, o soluție popularizată de Huawei pe mai multe dintre telefoanele lor de succes. Pozele arată bine, iar din soft se poate activa funcția de background blur.

Și acum vine întrebarea: merită acest telefon atenție pentru acel ecran secundar, care este de fapt si diferențiatorul său? Ideea este că acel notch, breton sau cum vreți să-i spuneți, făcut celebru de catre Apple iPhone X, a fost o adiție love or hate. Probabil o soluție constructivă de compromis la momentul implementării, ea a devenit aproape universală anul acesta. Dar asta nu înseamna că marii producători nu au realizat faptul că acel notch este stânjenitor, atat din punct de vedere estetic dar și funcțional. Și în ultimele luni au început să apară primele semne că industria încercă să meargă mai departe, să depășească acest punct mort, prin terminale precum Vivo Apex sau nebunul Oppo Find X. Ca o paranteză, indiferent de ingeniozitatea constructivă a acestora, acestea sunt două proiecte sortite eșecului: nu poți avea piese mecanice, în mișcare, pe un smartphone frecat non-stop, scăpat pe jos, chinuit în fel și chip. Pur și simplu nu este viabil.

Și aici apare ingeniozitatea acestui modest Meizu Pro 7: soluția aceasta, a unui al doilea ecran pe spate, anulează dintr-un condei problema integrării în ecran a camerei de pe față… pentru că poți face selfie-uri foarte ușor chiar cu camera duală, principală, de pe spatele telefonului! În perspectivă, o astfel de soluție ar elimina complet necesitatea unei camere frontale, lăsând astfel ecranul cu adevărat bezel less, capabil să acopere aproape în întregime fața telefonului! Am o bănuială că vom mai vedea și alte telefoane care vor adopta această variantă.

Este însă suficient acest mini-ecran de pe spate pentru a face un selfie de calitate și pentru cele câteva funcții suplimentare gen oră, vreme etc? Da, este mai mult decât suficient pentru a modifica chiar mici setări sau încadraturi ale pozei precum și pentru widgeturile cu pricina.

Prin urmare, aș zice că Meizu Pro 7 se remarcă printr-o adiție isteață, care îl diferențiază de restul plutonului din piață, iar la acest moment, în România, se găsește la un preț în jurul sumei de 1400 de lei. Un pret decent pentru un telefon puternic, elegant și diferit de cele cu care v-ați obișnuit deja… chiar prea mult.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button