VIDEO

Zona IT 12 mai 2018: Asus Zenfone 5, tehnologii revoluționare în stomatologie, vedere cu OrCam MyEye, AMD Ryzen 2600 & 2700, carcasă Genesis Irid 300 și ghid de iluminare RGB pentru modderii începători

Zona IT 12 mai 2018: În ediția aceasta ne-am ocupat de lucruri mai serioase. Am văzut cum tehnologia îi ajută pe nevăzători sau cum face diferența în medicină și, în același timp,  ne-am ocupat și de cele ce ne-au consacrat – am  testat noul Zenfone 5 de la Asus precum și noile procesoare de buget din seria Ryzen 2, și am făcut pom de iarnă, că tot vine vara cu iluminatul RGB de pe PC.

Asus Zenfone 5, “un Fruit phone” cu Android?
Asus Zenfone 5 este unul dintre cele mai așteptate telefoane de anul acesta din mai multe motive: pentru că are un preț foarte bun, deși este un smartphone de marcă; pentru că are caracteristici și construcție premium și, nu în ultimul rând, pentru că seamănă destul de mult cu „fruit phone”, ca să–i cităm chiar pe cei de la Asus. Modelul sosit la noi în teste este mid range-ul, adică versiunea nici prea-prea, nici foarte-foarte, dar care, cel puțin din punct de vedere al designului, poate fi lesne confundată cu varianta de top.

Stomatologia digitală înglobează o serie de tehnologii de ultimă generație și nu mai este o aspirație, ci o realitate. Oferă tratament mai eficient și mai precis, precum și un nivel de predictibilitate mult mai ridicat al rezultatului final. Reconstrucțiile dentare sunt realizate în timp record cu ajutorul PC-ului. Până și zâmbetul poate fi configurat pe calculator și poate fi perfect integrat în fizionomie.

OrCam MyEye este un dispozitiv de vedere artificială portabil, conceput pentru persoanele nevăzătoare, cu deficiențe de vedere sau cu dizabilități de citire. Camera citește textul în format tipărit și/sau digital, cu voce tare, de pe orice suprafață și recunoaște în timp real fețe, produse și bancnote. Vă prezentăm acest dispozitiv, în premieră în România, la noi în Zonă.

AMD Ryzen 2600 & 2700
Cu câteva săptămâni în urmă, v-am prezentat în Zona noul Ryzen 7 2700 X care face parte din cea de-a doua generație de procesoare AMD Ryzen. Acela era modelul cel mai puternic, de referință, dar cel mai adesea nu CPU-urile de top sunt cele care ajung în PC-urile utilizatorilor. Așa că, în ediția aceasta v-am prezentat modelele care vă interesează cu adevărat: 2600 și 2700. Le-am testat în câteva dintre jocurile populare și…iată ce-a ieșit.

Genesis Irid 300, o carcasă bună pentru o configurație de gaming
Genesis Irid 300 este clar o carcasă pentru pasionații de gaming. Spațiile generoase pentru ventilatoare, dar și laterala transparentă, te duc cu gândul la două lucruri: o răcire bună, dar și iluminare RGB abundentă pentru un PC dedicat gamerilor sau entuziaștilor în ale overclocking-ului.

Iluminare RGB pe PC: de firmă sau custom?
Iluminatul RGB pe PC a ajuns mai mult decât o modă. Atunci când vorbim despre firmele consacrate precum Asus, MSI, AsRock, Gigabyte sau Logitech, lucrurile sunt simple. Soluțiile vin predefinite din fabrică, tot ce trebuie tu să faci este să-ți alegi schema potrivită de culoare. Dar ce te faci când ești limitat de buget și totuși îți dorești un PC cu luminițe? Mădălin de la PC Garage a întocmit un mic ghid care să ajute modderii începători.

Până la următoarea ediție pe TV, stay tuned pe web și social media!

 

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button