MORERSS PaginaDeMedia

Opera Dental, cel mai hi-tech cabinet stomatologic pe care l-am văzut vreodată!

Unul dintre cele mai faine aspecte de la Zona este că mergem la mai toate show-urile și convențiile internaționale unde se lansează tehnologiile noi. În plus, prin natura meseriei, citim tot ce mișcă pe partea asta. Așa că este inerent să-ți vină tot felul de idei de produse și servicii, sau pur și simplu cum ar putea fi făcute mai bine anumite chestii din viața de zi cu zi, cu ajutorul tehnologiilor de care ai aflat recent.

Opera Dental

Partea si mai faina este ca o data la ceva timp, ai sansa sa vezi puse in practica idei de genul acesta, care parca iti stateau pe creier la modul „stiu ca e SF dar imagineaza-ti cum ar fi acum, ca tot exista software-uri de modelare si printere 3D si din astea, sa-ti proiecteze cineva… dintii pe PC in 3D si apoi sa ti-i printeze 3D si sa ti-i monteze in gura”.
 Opera Dental
Am ajuns acum cateva zile la Opera Dental, si chiar nu as fi banuit ca ar putea exista asa ceva in Romania!
Va lasam sa vedeti video-ul, unde se discuta si despre cum se face totul, si cat de realiste sunt rezultatele si va si aratam cum se ajunge la ele. Insa pana atunci vreau sa pun degetul strict pe aspectul de „operatii minim invazive”, fraza pe care in multe situatii o catalogam ca „vrajeala”, pentru ca asta si este de cele mai multe ori. Aici insa, ne-a convins urmatoarea explicatie logica: cata vreme avem abilitatea de a obtine un model 3D al gurii, in care stim aspecte precum grosimea si densitatea osoasa, forma gingiei, radacini dentare vecine in detaliu etc, iar pe baza lor se face un ghidaj ce ne intra perfect in gura in timpul operatiilor de implant, este redus la zero orice risc de taiere inutila a unor parti de tesut doar ca sa aiba medicul o vedere mai buna asupra situatiei (celebrul „sa vedem ce avem aici”) precum si orice eroare de pozitionare a unui implant, adancime a unei incizii si asa mai departe. Afla mai multe despre Opera Dental. 

Si ca sa revenim la tehnologie, pentru ca de acolo plecasem, ni se pare o situatie foarte fericita sa vedem cum o gandire tipica de IT-ist, axata pe data analysis si software care agrega informatii pentru a livra cele mai utile rezultate, duce la eliminarea durerii, rapiditatea unor tratamente si in general la eficienta actului medical.

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Pingback: Opera Dental, cel mai hi-tech cabinet stomatologic pe care l-am vazut vreodata! | Stiri online - Cele mai noi stiri | Sursedestiri.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button