RSS PaginaDeMediaTECH

OrCam MyEye ajută oamenii cu deficiențe de vedere

OrCam MyEye este proiectat pentru nevoile persoanelor care sunt nevazatoare, au deficiente de vedere sau o sensibilitate la citire. Dispozitivul citeste in mod automat 3 limbi: romana, engleza, italiana.

 OrCam MyEye

OrCam My Eye 2.0 ofera un grad de independenta crescut persoanelor care sunt partial sau total nevazatoare, au probleme de citire sau simptome de oboseala la citire – ii imbarbateaza/ajuta/ le permite sa studieze, sa munceasca si sa-si desfasoare activitatile zilnice. OrCam MyEye 2.0 citeste text de pe format digital sau tiparit- de pe orice suprafata- si recunoaste fețe, produse fara greseala si, mai mult, in timp real.

 OrCam MyEye

Montata cu ajutorul unui magnet pe rama ochelarilor de vedere sau ochelarilor de soare ai utilizatorului, OrCam MyEye este singurul dispozitiv pe baza de tehnologia viziunii artificiale care este activat printr-un gest intuitiv de aratat cu degetul sau simplu printr-o miscare de staruire a acestuia cu privirea intr-un punct- permitand astfel utilizare fara maini si fara ajutorul unui telefon inteligent sau retea wifi.

Pretul unui astfel de device este intre 3500 si 4800 de Euro.

Vezi in video cum funcționeaza și cum recunoaște fețe, bancnote sau „citește” ziarul. Inovația este wow!

https://www.youtube.com/watch?v=NgSn0Ln5LoI&feature=youtu.be

Care este functionalitatea cheie pe care o ofera OrCam My Eye?

Capacitatea de transformare a textului in vorbire, inalt versatile si instantanee, face posibila citirea de text tiparit sau digital- de pe orice suprafata- cu “voce tare” in timp real. Dispozitivul de viziune artificiala recunoasate fețele fara greseala, ceea ce rezulta in interactiune sociala imbunatatita si momente stanjenitoare mai putine. OrCam My Eye transmite informatii vizuale vitale din viata de zi cu zi: produse, culori, valoarea bancnotelor si ora exacta.

Cum este utilizat OrCam MyEye?

OrCam MyEye este singurul dispozitiv portabil construit pe baza tehnologiei asistate care iti urmeaza directia privirii- astfel putand fi folosit fara ajutorul mainilor. Pozitionarea si orientarea dispozitivului innovator este simpla si discrete, fara nevoia de a tine fizic nimic in fata ta. OrCam MyEye este micut, usor, convenabil si complet mobil.

Cum actionezi/operezi/utilizezi OrCam MyEye?

OrCam MyEye are foarte putine butoane si nu are ecran. Dispozitivul revolutionary este operat/ utilizat prin simpla orientare a privirii sau prin utilizarea gesturilor intuitive de aratare cu degetul- cee ace face din OrCam MyEye singurul dispozitiv din lume construit pe viziune artificiala si care poate fi utilizat in aceasta maniera.

Ce anume face operarea OrCam MyEye atat de eficienta?

Algoritmii de lucru ai OrCam MyEye functioneaza in mod independent, offline (fara nevoie de internet)- fara nicio taxa de inregistrare sau abonament de date, fara caderi de conectivitate sau ingrijorari legat de spatiul privat. Este instantaneu si te poti baza pe el.

Este OrCam MyEye efficient din punctul de vedere al timpului de functionare?

O incarcare de 20 de minute asigura o functionare de 1 ora jumatate. In conditii de utilizare normala, bateria poate dura si o zi intreaga.

Mai multe detalii despre produs pe https://www.orcam.com/ro/.

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button