MORE

YouTube Music îți va permite să pornești căutări fredonând melodiile preferate

YouTube Music adaugă în aplicația pentru iOS o nouă opțiune de căutare, care ar trebui să permită găsirea oricărei melodii pornind de la câteva versuri fredonate, sau simpla îngânare a melodiei.

Aplicația YouTube Music oferea deja opțiune pentru căutare vocală, însă aceasta era limitată la interogări după numele melodiei și comenzi simple de tipul ”Play some music”. Prezentă de ceva timp în aplicația YouTube, opțiunea ”Song” este adăugată și aplicației YouTube Music, mai întâi pe iOS iar curând și în versiunea de Android.

Semnalată cu o pictogramă nou afișată lângă opțiunea de căutare , această funcționalitate îți permite să cauți după orice melodie interesantă pe care o auzi redată în apropiere. De asemenea, poți să o cânți sau să o fredonezi chiar tu, obținând sugestii de potriviri cu librăria YouTube Music.

Merită amintit că această metodă de căutare după melodii nu este tocmai o noutate, funcționalitatea existând de mulți ani pentru utilizatorii Google Search, permițând acestora să găsească informații despre muzica respectivă sau cu puțin noroc, chiar melodia încărcată pe YouTube. Nu este clar de ce Google a întârziat atât de mult cu adăugarea acestei facilități care se potrivește atât de bine cu specificul unei aplicații dedicate pentru streaming de melodii, dar este bine că a făcut-o.

YouTube Music

Alternativ, dacă ești utilizator de Android și încă nu găsești noua funcționalitate în aplicația YouTube Music poți folosi cu rezultate similare și ajutorul Google Assistant, serviciul de asistență prin comandă vocală încercând să găsească pentru tine melodia pe care o cauți.

Aceasta nu este singura îmbunătățire recent adusă serviciului YouTube Music, Google adăugând în toamna anului trecut tab-ul Samples, o listă în stilul TikTok dar cu secvențe din videoclipuri care s-ar putea potrivi preferințelor tale, eventual ajutându-te să descoperi muzicieni și melodii de care nici nu știai până atunci. Odată ce ai găsit ceva interesant rămâne doar să folosești butonul Play pentru a comuta la videoclipul în formă completă.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button