Cu 50 de milioane de abonați, YouTube Music începe, încet-încet, să se ia la întrecere cu restul platformelor de music streaming
YouTube Music a luat naștere în 2018, când CINEVA a decis că Google Play Music nu mai este la modă. Un reportaj de la Bloomberg ne spune că proaspătul serviciu de music streaming a reușit să adune un număr de 50 de milioane de utilizatori, iar acest număr ne oferă o perspectivă interesantă asupra viitorului platformelor de acest gen, și iată de ce…
YouTube Music a devenit platforma cu cel mai rapid număr de utilizatori/abonați în primul trimestru al acestui an. Iar asta s-a întâmplat la nivel global, semn că cele 50 de milioane mai-mai că s-au ivit de nicăieri (Ei, de fapt au fost 30 de milioane înregistrate în octombrie 2020). Se pare că, încet, dar sigur, serviciul celor de la Google se va ridica drept un competitor interesant în domeniu.
YouTube Music începe să miște
Da, știu că acele 50 de millioane nu prea au însemnătate dacă ne raportăm, să zicem, la acei 487 de milioane de utilizatori Spotify adunați în perioada ianuarie 2021 – martie 2021. Alte servicii, precum Apple Music, dețin 16% din piața asta, la care putem adăuga și cele 13 procente deținute de Amazon Music.
Deci ideea semnificativă nu se desprinde din aceste diferențe mari între numărul de subscriberi, ci din faptul că oamenii se pot orienta și către alte platforme, ba chiar foarte rapid. De fapt, aș putea spune că YouTube Music este o alternativă destul de satisfăcătoare. Având la activ și o subscripție de Spotify, dar și una de YouTube Premium, sunt mulțumit de cele oferite, întrucât mă pot bucura pe una din platforme de muzica pe care nu o pot găsi (momentan, sper) pe cealaltă. Unde mai pui că o licență de YouTube Premium îți asigură nu doar partea de Music, ci și eliminarea reclamelor și posibilitatea redării conținutului în fundal. Ah, da, și cică s-ar lansa un abonament Premium Lite care elimină reclamele mai ieftin. I see this as an absolute win-win.
YouTube testează un abonament Premium Lite care elimină reclamele mai ieftin
Iată, deci, un exemplu al răbdării. Poate că YouTube Music nu a fost popular încă de la momentu lansării, însă lucrurile pot lua o întorsătură interesantă odată cu trecerea timpului.