ȘtiriTech&IT

Curând vei putea conversa cu celebrități și vedete YouTube clonate de AI

Google va folosi inteligența artificială pentru „clonarea” vedetelor YouTube și celebrități, oferind acestora o soluție pentru a „conversa” cu fanii, răspunzând la întrebări și legând prietenii virtuale.

Gemenii AI va putea folosi imaginea, vocea și trăsăturile de caracter învățate prin analizarea conținutului creat de vedete pentru construi „avatare” ale acestora, chatboții dotați cu inteligență artificială funcționând ca și reprezentanți ai persoanei respective în relația cu fanii și urmăritorii de pe rețelele de socializare. În cele din urma proiectul inițiat de Google va permite oricui să-și creeze propriul chatbot. Dar spre deosebire de alternativele deja oferite de servicii precum Character.ai, soluția pusă la dispoziție de Google va beneficia de integrare cu serviciile companiei (ex. Gmail, YouTube), putând fi conectat la conținutul acestora pentru a răspunde la întrebări.

Spre exemplu vei putea interacționa cu avatarul vedetei YouTube preferate, acesta răspunzând cu informații extrase din conținutul încărcat pe canalul său, argumentate folosind clipul YouTube derulat la momentul relevant.

În primă etapă, Google va dezvolta acest proiect împreună cu influenceri YouTube selectați, dar în cele din urmă va permite oricui să își creeze propriul chatbot ”descriindu-i personalitatea și aspectul” și apoi să converseze cu acesta. Altfel spus, dacă nu te consideri o persoană suficient de carismatică sau interesantă vei putea folosi imaginea unui personaj fictiv, generat de inteligența artificială pe baza descrierii oferite de tine.

Reamintim că Google a anunțat recent Gems, versiuni personalizate ale AI-lui Gemini care pot fi învățate să îndeplinească anumite sarcini (ex. antrenor personal în aplicația pentru fitness, preluarea comenzilor pe site-ul unei pizzerii). Creat pentru a concura Celebrity AI de la Meta, viitorul chatbot Google vine probabil ca o extensie mai sofisticată a proiectului Gems, capabil să folosească modele lingvistice Gemini pentru a imita sau emula stilul de răspuns al anumitor persoane.

În ce privește monetizarea, raportul sugerează că Google va integra proiectul în YouTube, mai degrabă decât să-l lanseze ca serviciu independent. Asta ar permite creatorilor să-și genereze propriile personaje AI și, eventual, să îmbunătățească interacțiunea cu publicul lor. Cea mai faimoasă personalitate de pe YouTube, MrBeast, reprezentat de un chatbot bazat pe tehnologiile Meta. Celebrity AI îți permite deja să vorbești cu „clone” AI ale unor personalități celebre, precum Snoop Dogg.

Deși este posibil ca această abordare să nu se traducă venituri directe pentru Google, noii chatboți ar putea convinge utilizatorii să revină mai des la canalele YouTube preferate, de asta beneficiind atât creatorii YouTube dar și Google prin monetizarea numărului crescut de afișări.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button