ȘtiriTech&IT

X activează suportul pentru apeluri video și audio, însă doar pentru abonații X Premium

Piesă centrală în planul lui Elon Musk pentru transformarea X într-o platformă de comunicații universală, suportul pentru apeluri video și audio îți permite să contactezi pe oricine din fosta rețea Twitter, atât timp cât ambele persoane sunt abonați X Premium.

Noua funcționalitate este anunțată cu un mesaj de notificare “Audio and video calls are here!” afișat în aplicația pentru mobil. Interacționând cu acest mesaj, ești dus la ecranul de configurare unde ai de bifat butonul “Enable audio and video calling”. Tot aici găsești și o descriere sugestivă, recomand să bifezi doar acele opțiuni de conectare cu care ești confortabil.

Pentru că X este la origini o platformă de microblogging care încurajează pe oricine să se aboneze și să urmărească canalul tău, ar fi bine să te gândești de două ori înainte de a oferi unor persoane complet străine opțiunea de a te contacta în orice moment folosind apeluri video sau audio. În formula actuală, cea mai „deschisă” opțiune este ”Verified users”. Dacă o bifezi, atunci vei putea fi contactat de orice abonat X Premium, indiferent dacă cunoști sau nu acea persoană. Doar cu puțin mai sigură, opțiunea ”People you follow” restrânge accesul doar la acele conturi pe care le urmărești. Bifând opțiunea ”People in your address book” limitezi accesul după modelul unei rețele de socializare convenționale (ex. Facebok), permițând doar acelor utilizatori din lista ta personală de contacte să te apeleze în modul audio-video.

Twitter X Enable audio and video calling

Chiar dacă este oferit doar abonaților Premium, sunt șanse mari ca suportul pentru apeluri audio și video să creeze tot felul de probleme, fosta platformă Twitter abundând de conturi ”Verified” folosite în scopuri de SPAM, dezinformare și alte activități la limita legalității. Spre exemplu, este bine cunoscută toleranța platformei în ce privește distribuirea de conținut pornografic. În lipsa unui control mult mai strict, este ușor de anticipat cum noua opțiune video ar putea fi deturnată în scopul facilitării de servicii sexuale.

Musk a confirmat recent că funcția va fi disponibilă pe iOS, Android, Mac și PC, fără să fie nevoie de asocierea unui număr de telefon.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button