ȘtiriTech&IT

X (Twitter) testează abonamentul de 1 dolar, oprind accesul pentru utilizatorii nou înregistrați

Elon Musk pare hotărât să definitiveze schimbarea de identitate a Twitter prin introducerea unui abonament anual, doar pentru privilegiul de a posta și interacționa cu alți utilizatori X.

Indiferent față de erodarea continuă a platformei achiziționate cu 44 miliarde dolari, care în ultimul an a pierdut constant utilizatori și este vizată de nesfârșite critici și controverse, antreprenorul american merge mai departe cu planurile sale pentru monetizarea Twitter. După schimbarea forțată de imagine, X devine un serviciu cu acces sever limitat pentru neabonați.

Fără legătură cu abonamentul X Premium, o nouă taxă este pe cale să fie introdusă pentru toți utilizatorii platformei. Testat mai întâi cu utilizatorii nou înregistrați din regiunea Noii Zeelande și Filipine, abonamentul de 1 dolar este descris de Elon Musk ca o soluție împotriva ”armatelor de boți” care au inundat platforma cu milioane de postări din categoria spam, propagandă și dezinformări. Însă afirmația este contrazisă de realitate, o mare parte dintre conturile asociate cu spam bots purtând deja ecusonul Twitter Verified, deținătorii acestora (ex. organizații bine finanțate, specializate în propagandă și dezinformări) considerând o afacere bună plata abonamentului X Premium (8 dolari/lună), în schimbul vizibilității sporite a postărilor și alte beneficii rezervate utilizatorilor premium.

Având în vedere costul nu tocmai ridicat, abonamentul X cu acces de bază probabil că va îndepărta doar spammerii de ocazie și o bună parte dintre utilizatorii de bună credință, care frecventau Twitter doar ocazional.

Solicitată momentan doar pentru conturile nou înregistrate, taxa de 1 dolar va fi în cele din urmă impusă pentru toți utilizatorii platformei. Cert este că vestea apare după ce Linda Yaccarino, CEO-ul X desemnat de Elon Musk, declara într-un interviu acordat luna trecută că platforma administrată va deveni profitabilă începând cu anul viitor.

Potrivit unor zvonuri încă neconfirmate, X va avea nu mai puțin de trei versiuni de abonament Premium:

  • Premium Basic – Cu reclame
  • Premium Standard – Doar anumite reclame
  • Premium Plus – fără reclame

În mod evident, abonamentul X Basic nu va oferi niciun beneficiu suplimentar față de actuala versiune gratuită a serviciului, altul decât păstrarea abilității de a posta pe platformă și lăsa aprecieri/comentarii la postările distribuite de alți utilizatori.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button