ȘtiriTech&IT

Western Digital va înceta să mai vândă SSD-uri sub propriul brand WD

Deși este unul dintre cei mai mari producători de soluții de stocare din lume, Western Digital nu va mai vinde SSD-uri sub brand propriu, conducerea companiei luând decizia de a scinda divizia de hard diskuri și cea de memorii flash în două companii cu identitate distinctă

Astfel, brandul Western Digital și versiunea sa prescurtată WD va apărea în continuare pe HDD-uri, categoria de produse care l-a consacrat. În schimb oferta de SSD-uri va fi preluată de SanDisk, compania pe care WD a achiziționat-o în anul 2016 pentru 19 miliarde de dolari.

Practic, decizia nu face decât să inverseze măsura luată după achiziționarea producătorului de soluții flash, o parte dintre SSD-urile SanDisk au fost incluse sub umbrela unor serii de hard disk-uri precum WD Blue și WD Red. Aparent planul nu a fost cel mai inspirat, vânzările de SSD-urile ajungând să fie influențate de reputația brandului pe nișa de hard disk-uri și viceversa.

Schimbarea este planificată să fie implementată în a doua jumătate a anului 2024, Western Digital mai departe se vândă doar HDD-uri. Între timp, SanDisk va reveni la starea de dinainte de achiziție – ceea ce înseamnă că toate SSD-urile vor fi etichetate cu brandul companiei, așa cum e și normal.

Deși compania nu a oferit o justificare pentru această decizie, o posibilă explicație ar putea fi găsită în scandalurile recente care au vizat SSD-urile SanDisk, intrate de mai multe ori în atenția publicului cu probleme de fiabilitate nu tocmai bine gestionate.

Vizat inclusiv de un proces colectiv demarat în statul american California, Western Digital este suspectat ar fi pus în vânzare mai multe serii de SSD-uri cu probleme de fiabilitate, refuzând apoi să le retragă de pe piață în ciuda numărului foarte mare de probleme semnalate. Mai mult decât atât, producătorul ar fi „rezolvat” solicitările de garanție prin înlocuirea cu alte dispozitive defecte. O eventuală decizie pentru acordarea de despăgubiri în acest proces ar putea lovi serios în profiturile companiei, ruperea SanDisk într-o companie separată venind să protejeze business-ul de hard disk-uri și reputația Western Digital.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button