Tech&ITTelefoane

Guvernul brazilian interzice vânzarea iPhone-urilor fără încărcător inclus

Guvernul din Brazilia a declarat recent interzicerea vânzărilor de iPhone-uri fără încărcător inclus, și asta nu e tot. Aceștia au amendat compania Apple cu o sumă de aproximativ 2.38 milioane de dolari și au ordonat anularea înregistrării modelului iPhone 12 cu firma braziliană de telecomunicații Anatel.

Începând cu iPhone 12, cei de la Apple nu au mai livrat încărcătoare în cutia telefoanelor lor, și spun că acest lucru este făcut în scopul economisirii resurselor și protejării mediului. Compania a spus într-un raport din 2021 că această decizie va salva aproximativ 861 de mii de tone de cupru, zinc și staniu, și va reduce emisiile de dioxid de carbon.

Autoritățile din Brazilia nu cred că aceste explicații sunt plauzibile și spun că Apple ar fi putut să ajute mediul înconjurător prin alte modalități, cum ar fi adăugarea portului USB-C pentru smartphone-urile lor. De asemenea, autoritățile spun că decizia de a vinde device-uri fără încărcător este „o practică deliberată de discriminare asupra consumatorilor”.

Deocamdată, Apple sunt nevoiți să-și retragă modelele de iPhone de pe magazinul online din Brazilia, dar aceștia au declarat pentru publicația Reuters faptul că vor continua să lucreze împreună cu autoritățile braziliene pentru a rezolva această problemă.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că Apple va contesta decizia Ministerului Justiției: „Am câștigat deja o mulțime de procese în Brazilia în legătură cu acest subiect și suntem încrezători că și clienții noștri sunt conștienți de opțiunile variate prin care își pot încărca și conecta device-urile”.

 

Matei Pană

Mereu am fost o persoană creativă, iar odată aterizat la Zona m-am trezit într-un mediu foarte prietenos în care mă pot defășura liber. Fie că vorbim despre redactat de știri și recenzii, ori editare video, filmat sau diverse treburi mici de prin birou, sunt mereu dispus să mă implic și să învăț lucruri noi. Iar când nu fac asta, fie sunt cu chitara în brațe repetând, fie mă delectez cu vreun joc.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button