Tech&ITTECH

Apple va plăti 50 de milioane de dolari într-un proces legat de calitatea device-urilor vândute

Autor: Matei Pană

Tastatura butterfly de la Apple a apărut în anul 2012, pe Macbook-ul de 12 inch din acel an și a fost subiectul unor controverse pentru mult timp, perioadă în care utilizatorii s-au plâns de mai multe probleme legate de hardware. Apple și-au dat seama de greșeală deoarece, după câțiva ani, au trecut la tastaturile de tip scissor-switch. Acest lucru însă nu a ferit compania de un proces prin care aceștia sunt acum nevoiți să plătească suma de 50 de milioane de dolari. Este important de menționat faptul că 30% din cei 50 de milioane de dolari vor fi folosiți pentru a plăti avocații implicați, plus alte cheltuieli care nu au fost dezvăluite.

Tastaturile butterfly sunt atât de sensibile încât orice tip de firimitură, murdărie sau praf ar fi ajuns în interiorul tastaturii, tasta sau tastele respective nu mai funcționau. Pe lângă acest lucru, se întâmpla frecvent ca tastele să se blocheze sau pur și simplu să nu răspundă la comenzi.

Utilizatorii care și-au trimis MacBook-urile în service cel puțin o dată vor fi eligibili pentru primirea unei anumite sume, dar doar dacă locuiesc în California, New York, Illinois, New Jersey, Washington sau Michigan. Din păcate, utilizatorii din alte state sau țări nu vor putea beneficia de această despăgubire. Verdictul nu a fost aprobat încă de către judecător, dar această procedură ar trebui să fie doar o formalitate, dată fiind problema evidentă de calitate pe care au avut-o tastaturile..

Utilizatorii de Apple MacBook vor fi despăgubiți în funcție de cât de des au fost nevoiți să-și repare tastaturile

În funcție de numărul de dăți în care un utilizator și-a trimis MacBook-ul în service, suma pe care acesta o va primi va fi între 50 de dolari și 295 de dolari. Utilizatorii care vor primi cei mai mulți bani vor fi cei care au avut carcasa superioară înlocuită de minim două ori. Cei care și-au dus MacBook-ul în service doar pentru a înlocui una sau mai multe taste vor primi sumele cele mai mici.

Chiar dacă ai fi printre cei care se califică pentru suma maximă de 395 de dolari, suma nu este suficientă pentru a-ți cumpăra un nou MacBook, dar dacă mai pui zece dolari poți să-ți iei grătarul ăsta șmecher de pe Amazon, atât timp cât mai e valabilă reducerea.

Contributors

Pe lângă echipa noastră uzuală de tocilari, colaborăm punctual cu diverși redactori și freelanceri la fel de pasionați ca și noi în ceea ce privește jocurile, gadget-urile și tehnologia, în general. Materialele scrise de aceștia sunt marcate cu denumirea Contributors și sunt evaluate cu atenție, pentru a ne asigura că vă oferim informații corecte și conținut de calitate, la standardele Zonei.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button