Tech&ITTECHTelefoane

Apple se pregătește să treacă la USB-C pentru iPhone și iPad

Autor: Matei Pană

În punctul ăsta cred că toată lumea așteaptă ca Apple să renunțe la cablurile lightning în favoarea USB-C-ului, dar compania a tras de timp cât de mult a putut din acest punct de vedere. Este posibil ca acest lucru să se întâmple mai curând decât ne așteptăm, deoarece zvonurile spun că cinci produse Apple care urmează să apară vor face mutarea la USB-C. De asemenea, Uniunea Europeană a luat o hotărâre prin care va transforma USB-C-ul în portul de încărcare universal pentru toate smartphone-urile, tabletele, căștile, dar și pentru alte device-uri, până în toamna anului 2024.

iPhone 15

Chiar dacă iPhone 14 va avea cel mai probabil un conector lightning, este posibil ca la iPhone 15 să fie o situație diferită. Ming-Chi Kuo, analist Apple, a spus într-un tweet acum două luni că iPhone-ul din 2023 va renunța la conectorul lightning. La scurt timp după acest tweet, Mark Gurman a spus că Apple testează într-adevăr prototipuri de iPhone cu USB-C.

iPad-ul entry level

Filipe Esposito (jurnalist 9to5mac) spune că varianta low-cost de iPad a celor de la Apple, mai exact a zecea generație care probabil va apărea în septembrie, va face de asemenea mutarea de la conectorul lightning la cel USB-C. Dacă acest lucru se va întâmpla, tranziția spre USB-C va fi completă pentru tot line-up-ul iPad după o perioadă de patru ani.

Case-ul de încărcare pentru AirPod-uri, bateria MagSafe și Magic Keyboard/Trackpad/Mouse

Analistul Ming-Chi Kuo a spus într-un alt tweet că mai multe produse Apple se vor alătura listei de device-uri cu conector USB-C, printre acestea fiind și case-ul de încărcare pentru AirPod-uri, însă nu putem ști sigur dacă a doua generație de AirPods Pro care vor apărea anul acesta se vor bucura de această schimbare. Alte produse de la care analistul se așteaptă să facă trecerea spre USB-C sunt bateria MagSafe pentru modelele de la iPhone 12 în sus și trio-ul de periferice “Magic” (Magic Keyboard, Magic Mouse, Magic Trackpad).

Chiar dacă cei dApple au încercat și încă încearcă să profite în continuare de conectorul lightning (pentru că le place să cumperi încărcătoare și căști noi atunci când ți se strică), presiunile care se pun pe acest subiect (atât de către clienți cât și de către Uniunea Europeană) îi vor face într-un final să renunțe complet la conectorul lightning, fie că le convine sau nu.

Contributors

Pe lângă echipa noastră uzuală de tocilari, colaborăm punctual cu diverși redactori și freelanceri la fel de pasionați ca și noi în ceea ce privește jocurile, gadget-urile și tehnologia, în general. Materialele scrise de aceștia sunt marcate cu denumirea Contributors și sunt evaluate cu atenție, pentru a ne asigura că vă oferim informații corecte și conținut de calitate, la standardele Zonei.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button