Tech&ITȘtiri

Twitter e acum X, Galaxy Unpacked din Seul și cea mai nouă funcție WhatsApp

Rezumatul săptămânii 24-30 iulie

E luni, și asta înseamnă (pe lângă crizele existențiale avute în fața oglinzii) că a venit iar momentul să discutăm despre cele mai interesante și mai importante subiecte ale săptămânii trecute. Raportez după o săptămână plină, în care am fost plecat peste mări și țări ca să casc ochii la niște telefoane, dar despre asta o să afli ceva mai târziu.

Până atunci, unul dintre principalele subiecte de discuție este rebrandingul prin care Twitter, unul dintre cele mai cunoscute nume din lumea rețelelor sociale și un nume care a devenit de-a lungul anilor sinonim cu părerile (mai toxice sau nu) libere ale oamenilor, trece. Ce a făcut Elon Musk cu un brand atât de cunoscut ca Twitter? L-a schimbat ca să își îndeplinească fantezia unui portal care să le facă pe toate. Mai multe detalii găsești în materialul lui Marinake dedicat special pentru treaba asta.

În continuare, hai să îți spun de ce am fost plecat de acasă săptămâna trecută. Motivul e simplu: Samsung au lansat noua lor generație de pliabile, au văzut ce mișto sunt și au decis că trebuie să dea sfoară-n țară și să aducă jurnaliști din toată lumea în țara lor de baștină, Coreea de Sud, pentru a vedea pe viu cum stă treaba cu Galaxy Z Fold 5 și Z Flip 5. Impresiile mele de la eveniment le ai în articolul meu.

Ultima dar cu siguranță nu cea din urmă știre are legătură cu cea mai folosită platformă de instant messaging din lume: WhatsApp. Meta a adăugat o funcție nouă care te lasă să trimiți clipuri video scurte, similar cu mesajele vocale. Pare o chestie foarte mișto, și abia aștept să văd fețele prietenilor mei următoarea dată când refuză să îmi lase un simplu mesaj. Tot ce trebuie să știi despre asta găsești aici.

Review-ul săptămânii vine de la Tudor, care a avut plăcerea absolută să ne „chinuie” pe mine și pe Marinake prin birou cu niște boxe Sonos de toată frumusețea. Se aud fenomenal (pot să atest și eu asta), sunt construite bine și arată de plângi. Gândurile lui Tudor pot fi găsite în articol.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button