GamingRSS PaginaDeMedia

Seria Total War s-a vândut în peste 36 de milioane de exemplare – Creative Assembly, cel mai mare dezvoltator din UK, lucrează la un FPS multiplayer

Am observat cu bucurie că, printre cititorii noștri, se numără și destul de mulți fani Total War. Asemeni vouă, și eu sunt încântat cu privire la Total War Rome Remastered, sau la Total War Warhammer 3, față de care nu mi-am putut ascunde entuziasmul de nerd. Și cred că și voi îmi împărtășiți părerile. Cel mai probabil, la fel stă treaba și cu restul lumii, care a făcut ca această franciză să se vândă în peste 36 de milioane de exemplare, făcând din Creative Assembly cel mai mare dezvoltator de jocuri din UK. Și cred că băieții și fetele de la CA merită aprecierile noastre.

Când am participat acum câțiva la DevPlay, am avut ocazia să dau și pe la un panel organizat de Creative Assembly, în care ni s-a prezentat în detaliu procesul dezvoltării unui joc Total War. De la ce baze se pleacă, ce idei pot fi incluse cu succes, ce vrea jucătorul, contextul istoric și tot așa. La vremea aceea, nu știam că este posibil să prind și mai mult drag de această franciză. Cine știe, poate chiar eu, extinzându-mi librăria Steam cu jocurile recente Total War, am dat lovitura de grație și am cumpărat exemplarul cu numărul 36 de milioane.

Total War Warhammer 3 va fi grandios

Creative Assembly este pe val și asta se vede

Din aceste 36 de milioane, o bună parte se datorează lui Total War: Three Kingdoms. Jocul a avut un succes imens în China (ce surpriză…) și a vândut un milion de exemplare într-o singură săptămână. La rândul său, A Total War Saga: TROY, s-a vândut în aproape opt milioane de exemplare într-o singură zi din august 2020. La fel stă treaba și cu trilogia Warhammer, care este una din cele mai bine implementate și mai bine realizate din întreaga serie. Unde mai pui că foarte mulți au dat pre-order masiv lui Total Warhammer 3, iar Creative Assembly menționează că aproape două milioane de oameni joacă ceva din seria TW lunar.

creative assembly total war three kingdoms

Creative Assembly are oficial 800 de angajați permanenți și și-a deschis un al treilea studio în West Sussex, spre bucuria directorului Gareth Edmondson. Creative Assembly a devenit cel mai mare dezvoltator de jocuri din Regatul Unit, iar foarte mulți fani sunt foarte curioși de viitorul shooter multiplayer al studioului. Nu se stiu foarte multe despre acest titlu, dar CA specifică faptul că el va aborda într-un stil ceva mai deosebit ideea de first person shooter, iar mecanicile acestuia vor oferi flexibilitate și personalizare a gameplay-ului. Până când va apărea pe rafturi, vom avea ocazia să ne jucăm de-a Kislev în Total Warhammer 3, spre finalul lui 2021.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button