GamingRSS PaginaDeMedia

Total War Rome Remastered este Age of Empires 2: Definitive Edition pe care și-l doreau fanii Creative Assembly

Mă gândeam să păstrez ideea asta pentru mine, cel puțin până când Marinake îmi dă undă verde la pălăvrăgitul despre francizele mele preferate. Dar, dacă tot acem ceva trailer nou pentru Total War Rome Remastered, nu strică să-l trântesc aici și să las o vorbă, două. Pentru mulți, inclusiv pentru mine, seria Total War este una de suflet. Bine, eu m-am împrietenit cu ea ceva mai târziu, dar asta nu m-a împiedicat să o aprofundez. Sunt jocuri bine făcute, bine documentate din punct de vedere istoric, dar și foarte arătoase, odată cu inovațiile hardware și software. Duuh, vezi cele mai bune exemple cu Total War Warhammer, Shogun 2 sau Attila. În fine.

Total War Warhammer 3 va fi grandios

Total War Rome Remastered este (wow), versiunea remasterizată a clasicului titlu pe care ăi’ bătrâni obișnuiau să-și rupă degetele și timp din viață. A fost și este în continuare un nume foarte apreciat, iar când Creative Assembly a anunțat Rome Remastered, am simțit că moștenirea lăsată în urmă de original nu va păli. Ba chiar am îndrăznit să asociez motivul ăsta de sărbătoare cu dragostea mea pentru Age of Empires 2: Definitive Edition, prin simplul fapt că acel high-res 4K texture pack și UI îmbunătățit își vor găsi casă și în pixelii lui Total War Rome Remastered.

La fel cum indică și trailerul, Total War Rome Remastered vine cu îmbunătățiri pe partea de grafică și UI. Modele noi pentru unități, texturi aduse la zi, suport pentru display-urile wide și (FINALLY, CAT AM ASTEPTAT) un campaign map refăcut cu mai mult zoom. Iar asta îmi stă pe creier încă de când m-am pus să rejoc Total War Empire, unde este un chin să mijești ochii pe harta turn based și să citești informațiile fără să apelezi la mod-uri oferite de comunitate.

Total War Rome Remastered

Overlay-urile pentru panourile din meniuri de tipul Diplomacy și Security au primit și ele un facelift, la fel ca minimap-ul, harta tactică și range markerii pentru modul Battle. Total War Rome Remastered aduce un total de 38 de facțiuni jucabile, cu 16 mai mult față de versiunea clasică, iar DLC-urile Alexander și Barbarian Invasion intră la pachet. Ba chiar primim cadou și ROME: Total War Collection la achiziționarea versiunii remasterizate. Bineînțeles, Creative Assembly aduce rezoluția 4K în Imperiul Roman, pentru a completa pachetul mecanicilor și graficii îmbunătățite.

Total War Rome Remastered

Prin urmare, Total War Rome Remastered părăsește cuibul-mamă pe 21 aprilie 2021, iar eu unul abia aștept să-l încerc. Da, sigur, avem Rome 2 și Attila, dar parcă tot ești încântat să vezi cum se prezintă un joc vechi de 17 ani în 2021, la rezoluție 4K, la fel cum toți am fost încântați să vedem cum se prezintp în 2021 la rezoluție 4K un joc vechi de 22 de ani, adică Age of Empires 2, în format Definitive Edition.

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button