GamingRSS PaginaDeMedia

Total War Warhammer 3 va fi grandios

Apropiații îmi cunosc obsesia nesănătoasă în legătură cu Warhammer. Evident, atunci când Total War Warhammer 3 a fost anunțat, am sărit ca ars să urmăresc trailerul. Absolut magnific.

Acum, nu oi fi eu un as la jocurile de strategie, dar îmi plac mult. Iar pentru mine, seria Total War este una cu care mă lupt din plăcere. Este o luptă în care încerc să descopăr secretele și mecanicile, ca mai apoi să privesc satisfăcut cum garnizoana mea mătură pe jos cu atacatorii în bătăliile luptate manual.

Franciza produsă de Creative Assembly și Warhammer merg mână în mână. Ba chiar le dau dreptate producătorilor atunci când aceștia menționează că TW:WH este acel perfected strategy gaming. Își păstrează elementele clasice de turn-based management și real-time combat, în timp ce se concentrează mai mult pe lupte și pe diveristatea unităților pe care le dezlănțui asupra inamicului.

Fanii au fost și sunt în continuare foarte entuziasmați de ceea ce are de oferit Warhammer 2. Titlul în sine oferă nu numai o campanie nouă, destul de fidelă universului din care se inspiră, ci combină toate elementele primului Warhammer într-o mega-campanie secundară (Mortal Empires), care îți oferă acces la absolut toate facțiunile și DLC-urile celor două jocuri. Ca un combo la McDonald’s pe steroizi.

Apoi urmează Total War Warhammer 3. Indiferent dacă preferi Warhammer 40.000 sau varianta Fantasy, vei regăsi elementele familiare de care noi toți, ăștia mai nerds așa, ne-am îndrăgostit. Capitolul final din această trilogie o dă foarte la propriu atunci când spune că trebuie să ne înfrângem demonii. Adică nu este un citat inspirațional despre autodepășire, ci trebuie să căsăpești demoni în toată puterea cuvântului, pentru că vine tot Chaos-ul peste tine.

Fiind plasat în Realm of Chaos și Lands of the East, Total War Warhammer 3 promite (și sunt sigur că se va ține de cuvânt) lupte masive cu sau împotriva lui Nurgle, Tzeentch, Slaanesh și Khorne. Știți voi, cei patru crai de la răsărit. Mai mult decât atât, apar în schemă încă două facțiuni care i-au făcut pe fani să chiuie de bucurie: Kislev și Cathay.

Dacă vorbim de varianta originală, adică cea tabletop, Kislev e ca și înexistentă ca armată/modele. Asta se aplică și în cazul Cathay. Ceea ce înseamnă că rusnacii și chinezii din care se inspiră cele două facțiuni ar putea constitui un mic obstacol pentru Creative Assembly. Ca și poveste, Kislev și Cathay sunt două facțiuni foarte interesante, iar producătorii colaborează direct cu Games Workshop pentru a introduce firele narative respective în Total War Warhammer 3. Însă unul din cele mai interesante lucruri de văzut este modul în care CA va construi armatele celor două facțiuni. Ce unități vor avea disponibile și ce caracteristici vor avea acestea, fie ele cavalerie, spear infantry, ranged sau simplă carne de tun.

Total-War-Warhammer-3

Trilogia aceasta este cunoscută pentru bătăliile imense și diversitatea armatelor. De la dwarfi cu mașinării de asediu și lizardmeni cu tiranozauri în lesă până la monstruozitățile Norsca și Chaos. Creative Assembly explică importanța lore-ului original pentru harta și regiunile jocului. Fiecare facțiune are propriul său background și propriul mod în care se raportează la geografia lumii. Asta înseamnă și mai multe peisaje demne de admirat și oportunități tactice în timpul bătăliilor. Plus că jocurile Total War Warhammer arată al naibii de bine, apogeul fiind atins momentan de către WH2.

„Dacă vorbim de dimensiunea hărții în campanie, să știți că este imensă. De vreo două ori mai mare decât cea prezentă în Total War Warhammer 2. Și chiar trebuie să fie așa, pentru că lumea din Warhammer este casă și pentru Realms of Chaos, cea din urmă ocupând de una singură o bună parte din întreaga hartă. Oricum, cred că aveți tot dreptul să folosiți expresia la scară largă. Intenționăm să încheiem trilogia într-un mod grandios, de la firul narativ și noile rase, până la multitudinea de mecanici. Toate acestea vor sosi în timp util.” Ian Roxburgh, game director

Deci, avem mărturia mai-marelui. Poate că vorbește nerdul fanboy din minte, dar sunt sigur că Total War Warhammer 3 va fi absolut genial și se va dovedi o provocare potrivită pentru hardware-ul generației actuale. Cu toții ne dorim ca jocul să fie optimizat încă de la lansare, să fie stabil și finisat, dar trebuie luată în calcul și dimensiunea conceptului și ce implică acesta. Sigur, nu cred că va fi așa un fiasco precum Cyberpunk 2077, și cred că știți și voi asta. Am încredere în Creative Assembly și în eforturile lor de a aduce la viață lumea din Warhammer. Îndrăznesc să visez inclusiv la varianta 40.000, cea care va fi întotdeauna pe primul loc pentru mine.

Însă atenția la detalii, respectarea unei bune părți din lore și perseverența de a crea o geografie deosebită din Total Warhammer mi-a reaprins pasiunea pentru iterația Old World/Fantasy. Nu știu de voi, dar eu i-am dat pre-order pentru că sunt un descreierat și nu mai pot aștepta până spre final de 2021.

P.S: Comentariile la trailer sunt absolut demențiale. Scrollați, oștenii mei, că merită. Simulator de Game of Thrones? Cu mult mai mișto decât tot ceea ce a scos George R.R. Martin. Un nou film Frozen? Poate.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button