Știri ITRSS PaginaDeMedia

Tesla va accepta iarăși plata cu Bitcoin, dar cu o condiție

Elon Musk a anunțat ieri că vei putea cumpăra din nou o mașină Tesla folosind metoda de plată prin Bitcoin, dar achiziția va fi posibilă doar dacă îndeplinești o condiție foarte importantă. Se pare că vei putea plăti prin intermediul monedei virtuale abia în momentul în care minerii vor folosi doar energie verde pentru a o genera.

Tesla a vândut aproximativ 10% din capitalul companiei pentru a demonstra că BTC poate fi lichidat foarte ușor fără a manipula piața. Când va exista confirmarea că majoritatea minerilor (peste 50%) folosesc energie curată și procentul este în creștere, Tesla va accepta din nou plata folosind Bitcoin. Elon Musk, CEO Tesla

Tesla a început să accepte plata prin Bitcoin în mod oficial în luna Martie a acestui an, însă politica aceasta a fost suspendată în luna Mai, atunci când Elon Musk a vorbit despre modul în care minatul de monede virtuale are un impact negativ asupra mediului înconjurător.

Cercetătorii care se ocupă de studierea climatului sunt îngrijorați vis-a-vis de electricitatea folosită pentru a genera Bitcoin. Minatul monedei virtuale necesită foarte multă putere de procesare, care la rândul sau are nevoie de electricitate. Aceștia susțin că popularizarea monedei va crește consumul de electricitate și va stimula emisiile de carbon.

Între timp, compania a anunțat și cele mai noi modele de mașini, care vor avea un sistem de infotainment cu puterea de procesare a unui PlayStation 5 care va fi capabil să ruleze jocuri precum Cyberpunk 2077 cu 60 de cadre pe secundă.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button