Tech&ITAutoGamingTECH

Noua Tesla Model S Plaid poate rula Cyberpunk 2077 la fel de bine ca un PlayStation 5

Mașinile electrice sunt pline de tehnologie, însă subiectul ăsta chiar m-a lăsat puțin mască. Cu ajutorul hardware-ului RDNA2 de la AMD, computerul de la bordul noii Tesla Model S Plaid are destulă putere încât să ruleze Cyberpunk 2077 cu performanțe similare unui PlayStation 5. Și dacă tot nu se găsesc plăci video, cei care vor o Tesla vor primi și un soi de consolă integrată.

Nu a existat niciodată o mașină cu o putere de procesare atât de mare, un sistem de infotainment de ultimă generație care are literalmente puterea unui PlayStation 5. Acesta chiar este nivelul de performanță al consolei next-gen și poate rula Cyberpunk 2077. Ba chiar îl rulează la un framerate mare și va reuși să ofere 60FPS in cele mai noi jocuri.
Elon Musk, CEO Tesla

Tesla Model S Plaid Cyberpunk 2077 PlayStation 5

Noul sistem de infotainment de la Tesla folosește hardware AMD

AMD a dezvăluit săptămâna trecută că sistemele de infotainment din noile Tesla Model S și X vor folosi hardware dezvoltat pe arhitectura RDNA 2 care oferă 10 teraflops putere de procesare. Adică asemănător cu cei 10.28 teraflops de care dispune PlayStation 5. Există însă și o diferență: sistemul de pe mașini obține această performanță combinând puterea ambelor chip-uri grafice, deci nu are o singură soluție de 10 teraflops.

Pe lângă demonstrația de forțe pe care Elon Musk a făcut-o rulând Cyberpunk 2077 pe computerul de la bordul noii Tesla, cei prezenți la eveniment au avut ocazia să vadă pe viu și un controller cu numele producătorului de mașini inscripționat pe el. Se pare că accesoriul era doar un mock-up, demonstrația fiind realizată cu ajutorul unui controller de Xbox, dar ne-ar putea indica o nouă chestie extra pe care s-o putem adăuga la costul mașinii în configurator.

Tesla Model S Plaid Cyberpunk 2077 PlayStation 5

De ce atâta putere de calcul într-o mașină?

Deși mulți ar putea spune că un astfel de computer de bord este inutil într-o mașină și mai mult va distrage atenția șoferului, realitatea este alta. Cu atât de multă tehnologie la bordul său, o Tesla are nevoie de hardware puternic care să poată rula modulele de pilot automat și toți senzorii necesari acestuia. Până una alta, eu aștept să primim o (mașină) Model S Plaid in teste ca să pot să-i instalez un Red Dead Redemption 2 (bună idee pentru weekend) și să ma las încă o dată cufundat in lumea jocului.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button