TECHRSS PaginaDeMedia

Tesla va suspenda opțiunea de a cumpăra mașini folosind Bitcoin

Conceptul de criptomonedă pare să se afle prins între standardizarea acestuia, căci foarte mulți s-au transformat peste noapte în mineri, și obscuritatea pe care o denotă caracteristicile sale. Dar na, tehnologia progresează, iar dacă în Preistorie nu ne cumpăram bunuri cheltuind pietre, o facem acum, prin Bitcoin.

Acum ceva vreme, Elon Musk anunța faptul că doritorii își vor putea cumpăra o Tesla folosind chiar Bitcoin. Această decizie vine la scurt timp după ce magnatul a cumpărat monede virtuale în valoare de peste 1.5 miliarde de dolari, plănuind să ofere această posibilitate și altor regiuni, pe lângă SUA. Dar acum se pare că s-a răzgândit, ajungând la concluzia că ar fi mai bine ca Tesla să o lase puțin mai moale cu această strategie.

Decizia a fost postată pe Twitter, iar motivul principal este legat de impactul negativ pe care opțiunea în sine o are asupra mediului, compania fiind îngrijorată de creșterea alarmantă a utilizării de combustibil fosil pentru operațiuni ce vizează minarea de criptomonede și tranzacții. Un studiu realizat anul trecut a estimat faptul că aceste operațiuni consumă în medie 7.46 GW de elecricitate, iar rezultatele actuale indică o creștere bruscă, ajungând la 16.71 GW. Se vorbește, deci despre un consum global anual de 147.79 TWh.

Prin urmare, Tesla va opri temporar achiziționarea de vehicule prin intermediul Bitcoin, refuzând de asemenea să vândă sume din totalul de Bitcoin achiziționat pentru 1.5 miliarde de dolari.  Compania menționează că va continua să refuze această modalitate de plată până când crypto-mining-ul va deveni mai eco-friendly, prin utilizarea unui tip mai sustenabil de energie, cea mai bună alternativă la momentul actual fiind alegerea unei criptomonede care folosește mai puțin de 1% din energia consumată la o tranzacție Bitcoin (probabil Ethereum).

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button