AutoRSS PaginaDeMedia

Ai o Tesla și vrei Full Self-Driving? Pregătește „doar” 200 de dolari pe lună!

Sau optează pentru un one time purchase "foarte" accesibil

Subiectul „Tesla” a devenit un laitmotif al domeniului tech și nu pot să nu rânjesc atunci când aud tot felul de glume despre unul din cele mai ambițioase și mai populare proiecte ale lui Elon Musk. Mai în glumă, mai în serios, am adus în discuție 14 lucruri pe care le poți găsi doar pe mașinile Tesla, iar printre acestea se numără și funcția de autopilot, ridicată la rangul de artă datorită opțiunilor sale inteligente.

Să fim clar înțeleși, Full Self-Driving pe o Tesla nu înseamnă că vei putea dormi pe bancheta din spate, cum au mai fost filmați unii de către poliție, toate acestea în vreme ce mașina ta schimbă singură benzile și oprește la stop. FSD este o idee foarte interesantă, însă va trece destul timp până când aceasta va putea ajunge la acel Level 5 al autopilotului aprobat de către autoritățile competente.

Totuși, Elon Musk este încrezător, iar Full Self-Driving pentru mașinile Tesla a devenit disponibil pentru toți deținătorii de Tesla de pe teritoriul Statelor Unite, fiind pus la dispoziția utilizatorilor care chiar au nevoie de ceva ajutor extra atunci când vor să vadă rapid de la volan cine le-a mai dat like pe Instagram.

„Spune-mi că ești bogat fără să-mi spui că ești bogat – 200 de dolari pe lună sau 10.000 dintr-un foc?”

Pentru moment, Full Self-Driving oferă următoarele opțiuni driver-assist:

  • Navigate on Autopilot
  • Auto Lane Change
  • Autopark
  • Summon
  • Full Self-Driving Computer
  • Traffic Light and Stop Sign Control

Avem parte, deci, de funcții care permit schimbarea automată a benzii, parcare automată, navigare pe autopilot, dar și recunoașterea semnelor de circulație și a luminilor de la semafoare. Pachetul este disponibil atât sub forma unei subscripții de 200 de dolari pe lună, cât și sub forma unui one time purchase de 10.000 de dolari. De asemenea, acei 200 de dolari pot fi transformați în 100 de dolari pentru cei care au cumpărat în trecut vechiul pachet Enhanced Autopilot.

Totodată, ne putem aduce aminte de faptul că Elon Musk a adus în discuție și introducerea unui sistem pay-as-you-go, care le permite utilizatorilor să încerce Full Self-Drive fără nevoia unei subscripții sau a achiziționării la preț întreg (ca răspuns al lui Musk la o întrebare de pe Twitter).

Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă în viteză – Cineva, cândva

Să presupunem că ți-ai luat o Tesla și vrei să achiziționezi și pachetul Full Self-Driving. Bun, și acum ce? Acum trebuie să instalezi și software-ul care să-ți permită utilizarea FSD-ului. HW3 este numele hardware-ul pe care se bazează sistemul de autopilor al respectivelor mașini, dar instalarea acestuia la bordul vehiculului care nu integrează softul nu vine ca ofrandă.

Cei care doresc activarea serviciului vor fi nevoiți să mai pregătească încă 1500 de dolari. Pentru cei care au ales plata singulară de 10 mii de dolari, activarea HW3.0 este inclusă în preț. Costurile sunt, evident, greu de digerat, iar compania îi avertizează pe conducători să fie vigilenți și să nu se lase întru totul în baza serviciului autopilor. Între timp, o nouă funcție pentru FSD se află în curs de dezvoltare. Aceasta le va permite mașinilor să efectueze automat viraje pe străzile din orașe.

Ne apropiem, deci, de o revoluție tehnologică destul de comică, datorită excentrității lui Elon Musk. Magnatul tinde să-și anunțe toate proiectele și ideile pe Twitter, fără să excludă meme-urile populare și fără să-și ascundă propriul umor. Autopilotul de Nivel 5 mai are de lucru, dar omul nostru se gândește deja la propulsoare Space X amplasate pe mașinile sale și la transformarea Roadster-ului într-un aeroglisor.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button