Auto

Camionul electric de la Tesla va apărea anul acesta

După ce camionul electric numit Tesla Semi a fost anunțat în 2017, Elon Musk a declarat acum că acesta va avea un range de aproximativ 800 de kilometri. După ce proiectul a suferit mai multe amânări, vara trecută am aflat faptul că Tesla a făcut progrese în privința producției camionului electric în cadrul fabricii din Nevada. La puțin timp după, compania ne-a arătat câteva camioane proaspăt ieșite din fabrică. Chiar și așa, aceștia au anunțat că lansarea pe piață se va amâna pentru 2022 din cauza problemelor din cadrul lanțului de aprovizionare al bateriilor.

Chiar dacă Tesla păreau că au început să producă noi camioane electrice, nu puteam fi siguri dacă acestea vor vedea lumina zilei în 2022, deoarece Musk a spus să nu ne așteptăm la produse noi în 2022 pentru că vrea ca producția modelelor de mașini Model 3 și Model Y să crească. Dar această nesiguranță a dispărut atunci când CEO-ul Tesla a anunțat acum două zile într-un tweet că livrările modelului Semi Truck vor începe anul acesta.

Se pare că avem aici o noutate și despre Cybertruck, despre care Musk spune că va fi lansat anul viitor, chiar dacă lansarea trebuia să se întâmple inițial anul acesta. Cât despre Semi Truck, comenzile au început din 2017, iar până în momentul de față, compania a strâns un volum imens de comenzi pentru camionul electric al acestora. Spre exemplu, PepsiCo au plasat o comandă de 100 de bucăți, aceasta fiind una dintre cele mai mari comenzi ale acestui model.

Matei Pană

Mereu am fost o persoană creativă, iar odată aterizat la Zona m-am trezit într-un mediu foarte prietenos în care mă pot defășura liber. Fie că vorbim despre redactat de știri și recenzii, ori editare video, filmat sau diverse treburi mici de prin birou, sunt mereu dispus să mă implic și să învăț lucruri noi. Iar când nu fac asta, fie sunt cu chitara în brațe repetând, fie mă delectez cu vreun joc.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button