Auto

Tesla va lansa un Model Y mai ieftin și cu o baterie mai mare

Mașinile Tesla au mulți fani, dar cred că trebuie să fii Bruce Wayne sau însuși Elon Musk dacă vrei să-ți iei, să zicem, un Model Y, mai ales din moment ce producătorul a crescut din nou prețurile pentru EV-urile sale. Dar dacă nu te deranjează să ai ceva răbdare, să știi că Tesla are în plan o versiune mai ieftină a lui Model Y, dar care va beneficia de acea baterie mai mare și îmbunătățită dezvoltată de companie.

Model Y „de buget”?

Potrivit Electrek, Tesla va pune pe piață un Model Y în varianta Standard Range AWD. Bateria acestuia va fi compusă din 4680 de celule, trăsătură care îi va asigura o autonomie de aproape 450 de kilometri. Mașina va putea accelera de la 0 la 96 în cinci secunde și va fi lansată la prețul de 60 de mii de dolari, cu trei mii de dolari mai puțin față de iterația Long Range AWD. Momentan, mașina este disponibilă doar pentru angajații Tesla, dar varianta destinată publicului larg va ieși de pe banda de asamblare în decursul următoarelor săptămâni.

Noul Model Y prezintă o serie de caracteristici nemaiîntâlnite la celelalte versiuni, dar atracția principală este reprezentată de bateria îmbunătățită. Cele 4680 de celule sunt dublul variantelor utilizate în prezent de Tesla, iar asta reprezintă un avantaj important. În primul rând, va crește autonomia disponibilă pe tot mai multe EV-uri. În al doilea rând, ar putea foarte bine să reducă și costurile de producție.

În acest refresh adus lui Model Y s-a folosit un sistem structural care va reduce din greutatea și complexitatea bateriei, asigurând un boost în eficiență. Este un pas relativ mic, dar este unul necesar dacă publicul își dorește ca Tesla să ajungă într-un final la performanța de a-și permite să pună la vânzare o mașină cu prețul legendar de doar 25 de mii de dolari.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button