Știri ITRSS PaginaDeMedia

În urma haosului creat de Facebook, Telegram a adunat peste 70 de milioane de utilizatori

Începutul acestei săptămâni a fost marcat de un haos de zile mari, resimțit mai degrabă de cei care folosesc intensiv social media. Serviciile Facebook au fost la pământ ore bune, iar asta le-a dat ocazia altor platforme să devină un câmp fertil pentru o întreagă recoltă de meme-uri. Cum s-a întâmplat „minunea”? Păi, din vina companiei, firește.

Căderea serviciilor Facebook a fost cauzată de o eroare din partea companiei

Facebook, WhatsApp și Instagram au încetat să mai funcționeze, așa că oamenii prinși în conversațiile online au efectuat un exod, migrând în masă către alternative care rivalizează serios cu serviciile oferite de compania lui Mark Zuckerberg.

Astfel, unul din jucătorii grei, Telegram, a devenit „azil politic” pentru peste 70 de milioane de suflete rătăcite în matricea social media. Să te muți de pe WhatsApp pe alte servicii precum acesta sau Signal nu este ceva neobișnuit, așa cum au demonstrat-o evenimentele controversate din trecut, însă Pavel Durov, fondatorul Telegram, a fost luat cu asalt de numărul de utilizatori veniți la porțile sale virtuale.

Acesta a postat recordul, alături de un mesaj de bun-venit, pe propriul canal de Telegram. Cei peste 70 de milioane de utilizatori au sosit de nicăieri, în decurs de o singură zi. Morala acestei povești? Din haos se nasc oportunități.

În vreme ce Facebook agită apele fie cu politici controversate vis-a-vis de WhatsApp, fie cu pene de curent frustrante, alternativele de tipul Telegram și Signal se laudă că ele nu vor da greș acolo unde competitorii de mai sus au eșuat lamentabil. Hmmm, și parcă începe să-mi placă simplitatea lipsită de bătăi de cap a mediilor non-Facebook…

Telegram 70 milioane de utilizatori

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button