SecuritateRSS PaginaDeMedia

WhatsApp amână controversata actualizare a politicii de confidențialitate

Pe măsură ce Facebook acaparează tot mai multe servicii și ne răpește intimtiatea (ce surpriză), WhatsApp vine cu actualizări pentru termenii și condițiile pe care utilizatorii trebuie să le accepte pentru a putea continua să folosească aplicația.

Cu puțin timp în urmă, utilizatorii începeau să primească notificări despre acest update. În esență, aceștia aveau ca termen-limită data de 8 februarie pentru acceptarea noii politici, care impune partajarea datelor cu Facebook. Cei care nu sunt de acord cu această schimbare nu vor mai putea folosi WhatsApp începând cu 15 mai.

Pe fundalul scandalului iscat de aceste modificări, tot mai mulți se reorientează, preferând să folosească alte aplicații precum Telegram sau Signal (la recomandarea Sfântului Elonie Muscă). În ceea ce privește WhatsApp, Facebook menționează că mesajele sunt criptate end-to-end și că partajarea datelor are ca scop îmbunătățirea serviciilor.WhatsApp

 

Cu toate că, în teorie, nu păstrează istoricul apelurilor sau al conversațiilor, WhatsApp colectează automat informații precum poza de profil și statusul, locația, fusul orar și limba în care bârfești cu prietenii. Serviciul avusese o politică asemănătoare prin 2016, dar atunci utilizatorii aveau o oarecare posibilitate de a dezactiva partajarea datelor cu Facebook, iar cei care au acceptat schimbarea din 2016 vor fi scutiți de amenințările serviciului.

Au fost postate, de asemenea, o serie de FAQs în care se explică ce anume înseamnă actualizarea politicii de confidențialitate și de ce oamenii pot vorbi în continuare pe WhatsApp fără grija că sunt spionați de FBI sau de hackerii din Rusia. Dar oricum ai da-o, trebuie să recunoști că intimitatea ți-a fost compromisă din momentul în care ți-ai pus pe Facebook că mănânci papanași la nu știu ce cârciumă cu nu știu cine.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button