Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Căderea serviciilor Facebook a fost cauzată de o eroare din partea companiei

Acum două zile, mai exact în noaptea dintre 4 și 5 Octombrie , tot ce înseamnă Facebook și ale sale servicii (Messenger, WhatsApp, Instagram) au fost picate preț de câteva ore. Iar astăzi, compania ne dezvăluie cauza problemei. În plus, confirmă că a fost o eroare internă și nu este vorba despre un atac cibernetic sau alte cauze externe.

Echipa noastră de ingineri a descoperit că o eroare a routere-lor care coordonează traficul între centrele de date a cauzat problema care a dus la indisponibilitatea serviciilor de comunicare. Această problema a avut un efect de cascadă asupra modului în care comunica centrele de date, astfel serviciile au avut de suferit.

Explicația pe scurt este că pana a fost cauzată de „o configurare greșită din partea echipei Facebook” și nu a fost detectat niciun atac cibernetic sau alte probleme. Datele personale ale utilizatorilor nu au fost compromise în timpul acestui picaj. Această întâmplare vine că un reminder despre cât de multe servicii sunt dependente de serverele Facebook, problema fiind atât de gravă încât nici măcar librăria de jocuri Oculus nu a putut fi accesată în cele câteva ore.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button