Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Serviciile Facebook încep să își revină după ore bune de nefuncționare

Unul din marile coșmaruri ale lumii moderne este prăbușirea (cel puțin temporară) social media. Aseară, lumea s-a confruntat, vezi Doamne, cu una din cele mai severe „pene la Internet”. Serviciile Facebook au fost picate pentru mai bine de 6 ore, iar „criza” a început să se resimtă la noi în jurul orei 19.

Facebook, Instagram, WhatsApp au încetat să mai funcționeze, lăsându-i în beznă pe cei mai aprigi și mai fideli utilizatori. Pagina Facebook for Business Status a fost singura punte de legătură între platformă și cei care doreau să fie la curent cu situația neplăcută. Astfel, după o lungă așteptare, serviciile au început să-și revină încet-încet, iar Mark Zuckerberg și-a adus scuzele pe Twitter.

Ecosistemul Facebook afectează inclusiv angajații

Zukerberg nu a detaliat motivele din spatele acestei erori, însă Michael Schroepfer, în calitate de Chief Technology Officer la Facebook, aduce în discuție o serie de erori de rețea. Compania menționează că serviciile sale încep să-și revină, însă perioada în care FB, WhatsApp și Instagram au fost inaccesibile a creat haos în organizarea companiei. Angajații nu și-au mai putut aceesa e-mail-urile și nu au mai putut folosi platforme precum Workplace. În unele cazuri, aceștia nu au mai putut ieși nici măcar din birouri, deoarece cartelele de acces nu mai funcționau.

„Pana” l-a ușurat pe Zuckerberg și de peste șase miliarde din dolari, pe măsură ce Facebook se confruntă și cu managementul serviciilor picate dar și cu o serie de controverse privind securitatea datelor și impactul negativ al platformelor de socializare precum Instagram.

Per total, compania a oferit în ultimele ora și motivele nefuncționării. Cauza evenimentului neplăcut a fost, din câte se pare, o schimbare greșită a configurației. Aceasta a venit sub forma unui update pentru regiștrii BGP ai Facebook (Border Gateway Protocol), care a împiedicat accesarea ulterioară a serviciilor.

Foarte ciudat este că unii utilizatori, printre care și subsemnatul, nu au mai putut accesa nici servicii precum Spotify, YouTube, Discord și Google Drive. Să fie oare o coincidență? Că parcă prea s-au nimerit în același interval cu bubele suferite de FB…

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button