Tech&ITTECH

Statele Unite au interzis exportul unor plăci video de la NVIDIA către China și Rusia

Conform publicației Protocol, guvernul Statelor Unite a pus în aplicare o nouă reglementare prin care se restricționează exportul de chip-uri Nvidia care folosesc inteligența artificială către Rusia și China. Motivul acestei măsuri este posibilitatea folosirii tehnologiei AI în scopuri militare, atât în zona de armament cât și în cea de supraveghere.

Cei de la Nvidia au fost informați de către guvernul Statelor Unite despre faptul că le este interzis să exporte modelele de plăci video A100 și H100, care au fost construite pentru a accelera viteza task-urilor de tip machine learning.

Nvidia au recunoscut că această restricție ar putea să afecteze dezvoltarea modelului H100, care încă nu a fost lansat. Compania se aștepta să câștige aproximativ 400 de milioane de dolari doar prin vânzările pentru companiile din China în al treilea trimestru fiscal al acestui an. Astfel, cei de la Nvidia vor pierde niște sume imense dacă celelalte alternative de produse pe care le oferă nu vor fi cumpărate de către clienții chinezi. Cât despre Rusia, compania nu mai vindea oricum plăci video în acea zonă, deci din punctul ăsta de vedere lucrurile rămân neschimbate în urma restricției guvernului Statelor Unite.

Se pare că trăim niște vremuri foarte ciudate și periculoase, unde unele țări sunt nevoite să impună astfel de restricții pentru ca populația să fie, pe cât posibil, în siguranță. Rămâne de văzut cât de tare vor fi afectați cei de la Nvidia de această situație, lucru care, cum v-am spus, depinde de cât de multe alternative de plăci video vor fi cumpărate de clienții din China.

 

 

Matei Pană

Mereu am fost o persoană creativă, iar odată aterizat la Zona m-am trezit într-un mediu foarte prietenos în care mă pot defășura liber. Fie că vorbim despre redactat de știri și recenzii, ori editare video, filmat sau diverse treburi mici de prin birou, sunt mereu dispus să mă implic și să învăț lucruri noi. Iar când nu fac asta, fie sunt cu chitara în brațe repetând, fie mă delectez cu vreun joc.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button