Tech&IT

Rusia impune o amendă de 365 milioane de dolari pentru Google

Autor: Matei Pană

Pe motiv că Google nu ar fi șters de pe YouTube niște videoclipuri care încălcau legile rușilor, aceștia au impus pentru compania americană o amendă de 365 milioane de dolari. Roskomnadzor, autoritatea de reglementare a comunicării mass-media din Rusia, spune într-un comunicat de presă că YouTube nu au urmat ordinele de a șterge “conținutul interzis”, care include video-uri de “promovare a extremismului și terorismului” și informații despre războiul din Ucraina presupuse ca fiind false.

În martie, Roskomnadzor amenințase compania americană cu o amendă de aproape o sută de mii de dolari, cu posibilitatea ca această sumă să urce până la 20% din veniturile anuale ale companiei. Încă nu este clar dacă Google va plăti această amendă sau nu.

Google a anunțat în luna mai că plănuiește să își oprească activitatea în Rusia, afirmând faptul că guvernul rus a confiscat activele companiei din cadrul țării. Luna trecută, filiala Google din Rusia a solicitat falimentul.

Lucrurile de care am scris mai sus nu sunt singurele dăți când Rusia și Google au avut conflicte. În luna decembrie a anului trecut, Rusia a amendat Google cu aproximativ 100 de milioane de dolari, motivul fiind din nou faptul că Google nu au șters conținut interzis în Rusia, iar lucrurile s-au înrăutățit odată cu începerea războiului. La fel ca multe alte companii, Google a oprit accesul clienților ruși de la o parte din servicii, două exemple fiind oprirea vânzării de reclame pe Google și demonetizarea canalelor de YouTube deținute sau sprijinite de guvernul rus.

Contributors

Pe lângă echipa noastră uzuală de tocilari, colaborăm punctual cu diverși redactori și freelanceri la fel de pasionați ca și noi în ceea ce privește jocurile, gadget-urile și tehnologia, în general. Materialele scrise de aceștia sunt marcate cu denumirea Contributors și sunt evaluate cu atenție, pentru a ne asigura că vă oferim informații corecte și conținut de calitate, la standardele Zonei.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button