Tech&IT

De acum vei putea să ai net prin Starlink și în rulotă, pe drum spre următoarea ta vacanță!

Elon Musk e pus pe lucruri serioase. După achiziția Twitter, finalizată recent, SpaceX a anunțat că va permite utilizatorilor să-și cumpere un reciever special care le va permite să aibă internet pe rulotele lor, chiar și când acestea sunt în mișcare, ceea ce e chiar un lucru interesant. Dar, ca orice lucru bun, acest serviciu costă al naibii de mult. Dar hai să le luăm pe rând.

În primă fază, cei care voiau să aibă internet prin Starlink în rulotele lor puteau face asta, dar doar cât vehiculul era staționat. Chiar și așa, conexiunea bună la internet pe care acest serviciu o oferea, chiar dacă în anumite cazuri, i-a împins pe mulți să opteze pentru el. De acum însă, cu ajutorul unui panou special gândit pentru chestia asta, conexiunea la internet nu va fi întreruptă pe drum. Mai mult, Elon Musk a declarat pe Twitter că acest panou poate furniza internet prin Starlink oricărui obiect terestru aflat în mișcare deci, în teorie, poți să-ți pui asta și pe mașină. Nu știu cine ar face-o, însă.

Și acum, prețul. Serviciul în sine rămâne la tariful de 135 de dolari pe lună, dar e bine de știut că banda de rețea nu va fi prioritizată pentru utilizatorii Starlink for RVs, cu precădere în zonele foarte aglomerate. Partea cea mai dureroasă abia acum vine, însă. În timp ce, pentru serviciul de net cât timp rulota este staționată utilizatorii nu au nevoie decât de farfuria obișnuită, care costă 600 de dolari, acest panou special care să permită conexiunea și în mișcare costă… 2.500 de dolari. Ouch.

Cu toate astea, pagina Starlink promite că acest panou este rezistent la intemperii și că este gândit să reziste în timp. Din ce în ce mai mulți oameni din lume aleg să-și vândă casa și să plece într-o aventură continuă într-o rulotă, iar cu siguranță acest serviciu le va prinde foarte bine. De menționat este că acest serviciu pentru net on the go nu este, momentan, disponibil și în România.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button