TECH

Racheta SpaceX Falcon 9 lansează în orbită încă 59 de sateliți din programul Starlink

Unul din proiectele de suflet al lui Elon Musk, furnizarea de servicii de internet pe toată suprafața globului prin sateliții Starlink, ia tot mai mult avânt. Cea de-a 33-a lansare din 2022 a rachetei Falcon 9 din programul SpaceX a trimis pe orbită un alt „regiment” de 59 de mini-sateliți Starlink. Vi se pare un număr mare? Ei bine, în prezent sunt peste 2.200 de astfel de sateliți în orbită, iar programul presupune lansarea și poziționarea a nu mai puțin de… 42.000 de sateliți!

După ce vineri, inginerii au anulat-o cu doar câteva secunde înainte de inițiere, lansarea a reușit în cele din urmă duminică  la ora 13:38 GMT (16:38 ora României) de la Centrul Spațial Kennedy (KSC) din Florida. Întregul eveniment a fost prezentat în direct pe YouTube, de la început și până la revenirea în siguranță a rachetei Falcon 9 pe pământ, opt minute și 45 de secunde mai târziu. Puteți urmări întreaga filmare aici.

Pagina programului Starlink prezintă o hartă foarte interesantă care arată disponibilitatea serviciului pe tot mapamondul, inclusiv datele prognozate de introducere pentru țările unde Starlink nu este încă prezent. În stilul caracteristic, Elon Musk s-a lăudat într-un tweet că până acum, internetul prin satelit este disponibil în 36 de țări. Dacă e să ne luăm după prognoza dată de Starlink, anul viitor numărul acestora va crește semnificativ. Sunt doar câteva țări care nu vor primi acces la internet prin Starlink, vă lăsăm pe voi să vă dați seama care și de ce…

Tudor Dan

Când nu scriu articole pentru Zona IT, mă veți găsi (dez)asamblând PC-uri, completându-mi colecția de aeromodele sau jucând jocuri de calculator de care n-a auzit nimeni. Sunt de profesie inginer, am o carte publicată și multă răbdare în a explica pe înțelesul oricui cum să folosească tehnologia. Primul meu PC a fost un HC - da, sunt ATÂT de bătrân. La Zona scriu în special articole de opinie și analiză, recenzii, dar și știri care îmi captează atenția.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button