Tech&ITRSS PaginaDeMediaTECH

Starlink va fi lansat în August, conform lui Elon Musk

Starlink este un proiect prin intermediul căruia Elon Musk își dorește să ofere o rețea de internet de mare viteză oricărui om de pe planeta noastră. Zilele trecute, miliardarul a anunțat pe Twitter că serviciul va fi lansat în luna August 2021 în toată lumea, cu excepția polilor sud și nord.

Într-o conferință din cadrul Mobile World Congress 2021, Elon Musk a anunțat că internetul de mare viteză oferit de Starlink este disponibil în 12 țări, iar în fiecare lună mai sunt adăugate câteva. Acesta a mai spus și că serviciul are deja 69.000 de abonați activi, urmând ca numărul să explodeze odată ce serviciul își va extinde raza de acoperire.

Sateliți-Starlink
Parte din rețeaua de sateliți Starlink

Elon Musk pare să creadă cu tărie în Starlink

Suntem pe drumul cel bun, iar în următoarele 12 luni sperăm să ajungem la peste 500.000 de abonați„. Cam așa a sunat declarația lui Elon Musk, iar un calcul simplu ne arată că posibilitatea este foarte mare: Starlink avea circa 10.000 de abonați în Februarie, iar în timp de patru luni acest număr a crescut de aproape șapte ori.

În acest moment, rețeaua Starlink are peste 1.800 de sateliți lansați în spațiu. Aceștia orbitează la o altitudine mică (pentru niște sateliți), iar asta înseamnă că au latență destul de mică. Și prin această rețea, Elon Musk pare să propună o alternativă la 5G și fibră cu care suntem obișnuiți, mai ales în România. Dar asta se va aplica mai mult în țările sub-dezvoltate unde nu există deja conexiunile pomenite mai sus.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button