ȘtiriTech&IT

Specificațiile Pixel 8a, scăpate pe internet împreună cu imagini de prezentare neoficiale

Așteptat luna viitoare la conferința Google I/O 2024, Pixel 8a are listă neoficială cu specificații și imagini de prezentare.

Mai costisitoare decât predecesorul Pixel 7a, versiunea accesibilă a seriei Pixel 8 are listă preliminară cu specificații, aruncând puțină lumină asupra dotărilor care ar trebui să justifice prețul plătit. Așadar, Pixel 8a vine cu ecran de 120Hz, oferit în premieră pe un model Pixel de serie A. Însă detaliul care face diferența este chipsetul Tensor G3, garantând același nivel de performanță oferit și la versiunile Pixel 8 sau Pixel 8 Pro.

Revenind la ecranul lui Pixel 8a, acesta folosește un panou AMOLED capabilă să ofere 1400 niți luminozitate în modul HDR, din nou, egalând Pixel 8. În schimb, sunt făcute economii la partea configurației foto, Pixel 8a preluând camerele folosite deja cu seria 7a. Asta nu e neapărat un lucru rău, pozele obținute cu Pixel 7a fiind deja la un nivel de calitate mai mult decât rezonabil, pe care Google îl poate îmbunătăți suplimentar cu procesarea superioară oferită de cipul G3.

Dacă Pixel 7a a fost disponibil oficial în doar 21 de țări, Google adaugă pe listă și România, alături de Cehia, Estonia, Finlanda, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, Slovacia și Slovenia.

Pixel 8a este așteptat să fie cu aproximativ 70 de euro mai scump decât modelul anterior, respectiv, 570 euro pentru modelul cu 128 GB spațiu de stocare și 630 euro pentru varianta cu 256GB. Potrivit zvonurilor de până acum, Pixel 8a va fi disponibil pentru început în doar patru versiuni de culoare: Obsidian (negru), Porțelan (bej), Bay (albastru deschis) și Mentă (verde deschis). Din considerente de marketing Google va rezerva cele mai dezirabile opțiuni de culoare pentru echipările din gama superioară de preț. Spre exemplu, varianta de culoare Obsidian va fi disponibilă doar în echiparea de 256GB.

Google Pixel 8a
Pixel 8 și Pixel 8 Pro

Cât despre data de lansare Pixel 8a, un bun reper ar fi conferința Google I/O 2024, programată pentru data de 14 aprilie.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button